Ország-világ

2007.05.21. 16:19

Felmentették az NBH főigazgatóját is

Felmentését kérte a miniszterelnöknél Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója. A távirati iroda információi szerint Gyurcsány Ferenc elfogadta a főigazgató kérelmét.

Boi Imrét, a Nemzetbiztonsági Hivatal négy műveleti igazgatósága egyikének vezetőjét mentette fel beosztásából Galambos Lajos főigazgató. Boit tették ugyanis felelőssé a Magyar Nemzet újságírójának néhány hónappal ezelőtti zaklatásáért. Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány ügyében indított tényfeltáró vizsgálat után Galambos Lajos távozik tisztségéből. Helyét az Információs Hivataltól februárban az NBH-hoz vezényelt műveleti helyettes, Laborcz Sándor veheti át.

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy inog a titkosszolgálatok vezetőjének széke. Az újság úgy tudja: a nemzetbiztonságot felügyelő Szilvásy György kancelláriaminiszter már február óta tervezi Galambos Lajos leváltását, akinek - a lap állítása szerint - az MSZP-közeli Laborcz Sándor lehet az utódja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában