Ország-világ

2007.05.21. 16:19

Milyen szemüveget vegyek?

A divattanácsadó szerint a legfontosabb szempont, hogy az arc formájához leginkább illő keretet kell kiválasztani. <br>

A kerek arcúaknak a szögletes, ezen belül esetleg a négyzet alakú keretek állnak a legjobban, mert ellensúlyozzák az arc kerekded jellegét. Akinek háromszög alakú arca van, válasszon négyzet vagy lepke formájú keretet. Ezek a modellek kiegyensúlyozzák az arcformát. Kerülni kell azonban a kicsi, vékony kereteket. A szív alakú arcformához a könnyű, kerek keret a megfelelő választás, amely összhangot teremt az arc egyes részei között. Kerülni kell viszont a széles modelleket. A szögletes arcnak a kerek keret kifejezetten előnyös, mert enyhíti az arc szögletes vonásait, használatával elkerülhető a szigorú megjelenés. Az ovális arccal rendelkezők szerencsés típusok, mert tulajdonképpen bármilyen keretet választhatnak.

A hosszú orr alacsony híddal ellátott kerettel rövidebbnek tűnik. A kicsi orrnál magas híddal rendelkező keret ajánlott, a szemek közti távolság a híd hosszával optikailag csökkenthető vagy éppen növelhető. A közel ülő szemeket optikailag távolítja a keskeny, világos színű híd és a sötét színű keret, az egymástól távol lévő szemek esetén feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet kell választani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában