Ország-világ

2007.05.23. 16:19

Ötezer rendőr hagyja ott idén a testületet

Több mint ötezer rendőr hagyja el idén a testületet - erősítette meg a Független Rendőrszakszervezet főtitkára. Az egyenruhások az elmúlt napok eseményei miatt hagyják el a testületet, de vannak olyanok is, akik azért távoznak, mert változik a nyugdíjazási törvény.

Háromezer rendőr készül nyugdíjba vonulni, emellett sokan távoznak a megromlott egészségügyi állapotuk miatt, valamint a közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszonyban dolgozók közül is - közölte Pongó Géza.

Sokan amiatt hagyják el a rendőrséget, mert a nyugdíjazás feltételei a jövő évtől jelentősen rosszabbak lesznek - tette hozzá.

A Független Rendőrszakszervezet főtitkára hangsúlyozta: károkat és problémákat okoz, hogy ötezer rendőr távozik a testülettől, mindez a szakmai munkán is meg fog látszódni, de az alaptevékenységet nem veszélyezteti.

Pongó Géza kiemelte: korábban már többször jelezték a minisztériumnak, hogy nagyobb arányú távozásra lehet számítani, ha a rendőrök nem látnak megfelelő karrierívet, bérezést és szociális juttatásokat maguk előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában