Ország-világ

2012.08.17. 16:32

Világháborús bombát találtak Esztergomban

Második világháborús gyújtószerkezet nélküli bombát találtak Esztergomban pénteken, amit azóta el is szállítottak.

Az Esztergomban talált bombát gyújtószerkezet nélkül találták, így azt rövid idő múltán elszállították, s feloldották az útzárat - közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje pénteken az MTI-vel.

Várkonyi Melinda elmondta: a Mátyás király utca 22. szám alatti ingatlannál talált bomba miatt mintegy 100 méteres szakaszon elrendelt útzár mindössze 210 percig volt érvényben. A robbanótestet rendőri kísérettel Esztergom külterületére szállítják, s ott fogják megsemmisíteni.

Az emberek visszatérhettek otthonaikba - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Várkonyi Melinda korábban elmondta: a FAB 50-es típusú szovjet rombolóbombát kertépítés közben találták.

Csütörtökön Budapest XXI. kerületében, Csepelen találtak egy 152 milliméteres repeszgránátot szennyvízvezeték fektetése közben. A gránát kilőtt állapotban volt, gyújtószerkezete sérült, ezért a helyszínen kellett kiszerelni. Emiatt a környéket 100-150 méteres sugarú körben lezárták, s mintegy 30-50 embernek kellett elhagynia otthonát.

Korábban

Második világháborús bombát találtak Esztergomban pénteken - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

[namelink name=" Várkonyi Melinda"], a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje elmondta: Esztergomban, a Mátyás király utca 22. szám alatti ingatlannál kerítésépítés közben egy FAB 50-es típusú szovjet rombolóbombát találtak.

A robbanótest bevizsgálásnak idejére az utcát 100 méteres szakaszon lezárják, 3 házat ürítenek ki - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában