Ország-világ

2013.10.26. 13:03

Semjén Zsolt sydneyi magyarokkal találkozott és ünnepelt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ausztráliai látogatása végén a sydneyi, illetve új-dél-walesi magyarokkal találkozott, részt vett egy állampolgársági eskütételen, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségen a sydneyi Magyar Házban.

A miniszterelnök-helyettes a sydneyi Erzsébet Otthonban tájékoztatót tartott az aktuális nemzetpolitikai kérdésekről és a jövő évi választásokra való regisztrációs lehetőségekről. Ezután a Délvidéki Magyar Szövetség klubházában részt vett csaknem ötven, külföldön született magyar állampolgársági eskütételén. Az ünnepség után a klubházban összegyűlt több száz érdeklődőnek előadást tartott, és a közös vacsorát megelőzően kérdésekre válaszolt - tájékoztatta Tamás Kinga konzul szombaton az MTI-t.

Semjén Zsolt a látogatás záró napján a lengyel főkonzulátuson megköszönte, hogy a lengyel állam lehetőséget biztosított egy magyar konzuli fogadónap megtartására.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megrendezett szombati megemlékezés a rookwoodi temető magyar részlegében kezdődött, ahol megkoszorúzta a Hősök Keresztjét, majd a magyar hősök emlékére tartott ökumenikus istentiszteleten vett részt, ezután pedig megtekintette a sydneyi Magyar Ház által szervezett emlékműsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában