Ország-világ

2017.12.13. 08:26

Képzelgései vannak, mégis megtagadta az orvosi vizsgálatot a Teréz körúti robbantó

Címkék#Budapest

P. Lászlónak védője szerint egészségügyi gondjai vannak, de megtagadta, hogy bármilyen orvos is megvizsgálja. Apja gondoskodik róla, rendszeresen látogatja a fiát.

Hiába történt meg a vádemelés december 8-án a Teréz körúti robbantással vádolt fiatalember ügyében, ügyvédje szerint azóta sem jutott el hozzájuk a vádirat - írja a Bors.


Az ügyvéd arról számolt be, hogy a vádirat ismerete nélkül a védelmet sem tudják felépíteni.


Ifjabb P. László ellen a legsúlyosabb vád a terrorcselekmény előkészülete, amiért a 24 éves fiatalember halmazati büntetésként életfogytiglani börtönre is számíthat. A vád szerint 2016. szeptember 24-i Teréz körúti robbantást - amiben két rendőr megsérült -,  P. László követte el.

A két járőr több mint nyolc hónappal később állhatott csak újra munkába.

 

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben két vizsgálat után épelméjűnek minősítették.

Kép forrása: MTI



Andirkó Szabina és Vantara László szeretnének majd P. László szemébe nézni a bíróságon, de nem hiszik, hogy valaha választ kapnak a támadás okaira.


– Számítottunk a súlyos vádakra, főleg, hogy László februárban önként beismerő vallomást tett. Nem tagadja, ő követte el a robbantást. De kíváncsian várjuk, mi áll a vádiratban, és milyen bizonyítékok vannak ellene. Reméljük, a papírok hamarosan megérkeznek – mondta a Borsnak dr. Szikinger István, a férfi ügyvédje.


P. László azt ugyanakkor továbbra is tagadja, hogy a rendőrség által közzétett kamerafelvételeken ő szerepelne.


– P. László állítja: nem akart ölni, csak a rendőrök fegyvereit akarta megszerezni, mert félt azoktól a bizonyos „túlvilági erőktől", amelyek gyerekkora óta rettegésben tartják. Belelátnak és fájdalmat okoznak neki. Az utolsó pillanatban azonban megijedt, és a robbanás után elmenekült – folytatta az ügyvéd.


A lap úgy tudja, a vádlott sokat beszélt a képzelgéseiről, de az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben két vizsgálat után épelméjűnek minősítették.

 

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában