Összefogás

2022.02.14. 17:20

Szijjártó: a választáson eldől, hogy folytatódhat-e a nemzeti érdek érvényesítésére fókuszáló politika (videó)

Az áprilisi országgyűlési választáson eldől, hogy folytatódhat-e a nemzeti érdek érvényesítésére fókuszáló politika, vagy visszatér a birodalmi akaratnak való kiszolgáltatás időszaka – mondta a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél.

A koszorúzást követően a tárcavezető kijelentette, hogy a székelyföldi település az 1764-ben elkövetett vérengzés miatt a birodalmi elnyomás kegyetlenségével szembeni bátor kiállás jelképévé vált.

Madéfalva emlékeztet arra, hogy mennyire kegyetlen tud lenni a mindent a saját akarata alá rendelő birodalmi logika pusztán azért, mert egy közösség máshogy gondolja a jövőjét, másként gondolkozik a saját sorsáról, és mindezt merészeli nyíltan is megfogalmazni

– közölte.

Majd kiemelte: „a birodalmi akarattal csak akkor van esélyünk sikeresen szembeszállni, ha elegen vagyunk és elég szervezettek vagyunk, különben nemcsak hogy nem tudunk érvényt szerezni az igazunknak, hanem elveszthetjük mindazt, amiért oly sokat küzdöttünk, a hazánkat és a szabadságunkat”.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy a magyar nemzet annak köszönhetően tudott fennmaradni több mint ezer éven át, hogy a fontos pillanatokban mindig képes volt az összefogásra. Ezzel kapcsolatban pedig rámutatott, hogy 2010 után belefogtak a nemzet határokon átívelő újraegyesítésébe, világossá téve, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

Feladatunk, hogy újra meg újra megerősítsük a nemzetünket, a nemzeti összefogást, mégpedig annyira, hogy a minket folyamatosan ostromló birodalmi törekvések ne söpörhessenek el bennünket

– szögezte le.

Néhány hét múlva a magyar nemzet újra fontos döntés előtt áll. Ismételten eldől, hogy a birodalmi akaratnak való kiszolgáltatás korszaka köszönt-e vissza, vagy folytatjuk a nemzeti érdek érvényesítését, amelyet tizenkét évvel ezelőtt indítottunk meg

– hangsúlyozta.

A döntési helyzet tehát világos: vagy ez, vagy az. Középút nehezen elképzelhető, valószínűleg azért, mert nincs

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint a szavazás kimenetele meg fogja határozni a nemzet következő évtizedeit az anyaországban és a határon túl élő magyarok esetében is.

Legyünk erősek, egységesek, jól szervezettek, álljunk ki a magyar nemzet érdekei mellett

– mondta.

Borítóképünkön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madéfalván. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában