Nincs meglepetés

2022.10.13. 09:03

A baloldalt nem érdekli a magyarok véleménye

Ahogy korábban, úgy most is támadják a nemzeti konzultációt.

Jakab Péter, az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Fidesz–KDNP szerint folyamatosan a magyar érdekekkel szemben politizál a baloldal, ezt az is jól mutatja, hogy most azért támadják a kormányt, mert nemzeti konzultáció indul a brüsszeli energiaszankciók ügyében – írja a Magyar Nemzet

Nem meglepő, hogy a baloldal negatívan reagált a bejelentésre, hiszen továbbra is hangoztatják, hogy a brüsszeli szankciók működnének, és a kiterjesztésüket követelik. Érdemes felidézni: korábban Karácsony Gergely főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy örül a szankcióknak és annak, hogy a magyar kormány sem tudta megakadályozni az elfogadásukat. 

A legnagyobb baloldali párt, a Demokratikus Koalíció az első pillanattól kezdve ellenséges a nemzeti konzultációval, szerintük ugyanis semmi értelme az embereket megkérdezni a szankciókról. 

Egy másik baloldali párt, a szankciókat ugyancsak feltétel nélkül támogató Momentum is feleslegesnek nevezte a konzultációt, és úgy látják, hogy az európai uniós szankciók működnek. 

Emellett a Momentum kitért arra, hogy a konzultációs íveket országszerte össze fogják gyűjteni, és gyújtós gyanánt eljuttatják azt a rászorulóknak. 

„Ha jön a Fidesz nemzeti konzultációja, tűzre vele!” – vélekedett Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke a nemzeti konzultációról, miközben Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával országgyűlési mandátumot szerzett képviselő a nemzeti konzultációt az eddigi legmocskosabb propagandaakciónak nevezte. 

A nemzeti konzultáció intézményét már régóta baloldali támadások érik. Emlékezetes, hogy amikor 2015 májusában, az Európát elérő migrációs válság idején a kormány nemzeti konzultációt indított a bevándorlásról, a baloldal hosszú ideig álproblémának nevezte a migrációt.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában