Otthonról is elintézhető

2023.09.17. 22:57

A telekommunikációs szolgáltatók is csatlakoztak az e-bejelentőhöz (videó)

Újabb mérföldkőhöz érkezett az e-bejelentő szolgáltatás: újdonság, hogy a telekommunikációs szolgáltató cégek is csatlakoztak az e-bejelentőhöz, így a telefon-, a televízió- és az internetszolgáltatással kapcsolatban is be lehet jelenteni az adatváltozást egy felületen – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

MW

Forrás: Shutterstock

György István az oldalra feltöltött videóban elmondta: eddig 130 közműszolgáltató volt elérhető az e-bejelentőn, mostanra a négy legnagyobb telekommunikációs vállalat és több kisebb internetszolgáltató cég is csatlakozott. A számuk folyamatosan bővül, ma már meghaladja a 170-et.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 

sok olyan élethelyzet van, amikor valamilyen személyes adat megváltozik, és ezt be kell jelenteni azoknak a szolgáltatóknak, ahol az embereknek előfizetésük van.

Ha megváltoznak a kapcsolattartási adatok vagy a lakcím, házasságkötéskor a név, vagy tudományos fokozatot - például doktori címet - szerez valaki, ezeket be kell jelenteni, amit eddig egyesével kellett megtenni. Költözéskor pedig az új lakás gáz-, villany- és vízóráit kell a nevünkre íratnunk

– magyarázta.

Hangsúlyozta: 

az ingyenes e-bejelentő szolgáltatást azért hozták létre, hogy az emberek egyszerűbben és könnyebben elintézhessék ezeket az ügyeket, így nagyon sok idő és utánajárás takarítható meg.

Az e-bejelento.gov.hu oldalon mindezt egy lépésben, otthonról is elintézhető – tette hozzá.

Akinek van ügyfélkapuja és regisztrált az e-bejelentő szolgáltatásra, egyszerűen kiválaszthatja a szolgáltatóit, majd mindössze pár kattintás, és az e-bejelentő elküldi a központi személy- és lakcímnyilvántartásban szereplő adatokat minden kijelölt szolgáltatónak

– ismertette György István.

Az államtitkár mindenkit arra kért, hogy 

vegye igénybe az e-bejelentőt, amelynek használatával sok idő spórolható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában