Biztonságos közlekedés

2023.09.04. 11:29

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

A fővárosban a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskoláknál egy hónapig lesznek jelen a rendőrök.

MW

Rendőr irányítja a forgalmat Csepelen a közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál 2023. szeptember 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál tartott sajtóeseményen Rétvári Bence kiemelte: fontos Az iskola rendőre program, mert az embereknek a tanév kezdetén, a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom.

A rendőri jelenlét fontos ezekben a napokban, mert biztonságérzetet nyújt a diákoknak és más közlekedőknek is 

– tette hozzá.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti alaptanterv része alsó és felső tagozatban is a közlekedési ismeretek bővítése.

NÉMETH Szilárd; RÉTVÁRI Bence; SZÉCSI Tibor
Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője, mögötte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője a tanévkezdéssel elindított, Az iskola rendőre elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón Csepelen, a közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál, 2023. szeptember 4-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője elmondta: felmérték, hogy a fővárosban melyek a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskolák, ezeknél egy hónapig lesznek jelen a rendőrök.

A tanintézményekben kihelyezték az adott iskola rendőrének nevét, elérhetőségét; az alezredes azt kérte, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

Szécsi Tibor felhívta a figyelmet arra is: komoly veszélyforrás manapság, hogy sokan fülhallgatóval, a telefonjaikat figyelve közlekednek, így nem észlelik a forgalom zaját.

Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője a sajtóeseményen megköszönte a rendőrség közlekedéssel, annak biztonságával foglalkozó munkatársainak erőfeszítéseit, illetve azt, hogy a XXI. kerületben kiemelten kezelik ezt a kérdéskört.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Csepelen több helyen megváltozott a közúti közlekedés rendje, ezért az emberek türelmét, megértését és együttműködését kérte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában