Ünnep

2023.10.23. 13:04

Deutsch Tamás: nem engedünk az ’56-ból!

A Fidesz európai Parlamenti képviselője közölte, ma is követnünk kell az 56-os hőseink példáját, akiknek a szabadságvágyát nem tudták megtörni.

MW

Kiállított Csepel teherautó az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján Budapesten, a Kossuth téren 2023. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Nem engedünk az ’56-ból! Ma is követnünk kell az 56-os hőseink példáját, akiknek a szabadságvágyát nem tudták megtörni

 – írta a forradalomra emlékezve Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán úgy fogalmazott,

 mi magyarok tudjuk jól, hogy a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk. 

Nem kérdés hát, hogy a szabadságunkat ma is bárkivel szemben meg fogjuk védeni. Éljen hát a magyar szabadság, éljen a haza! Tisztelet a hősöknek! – írta a politikus.

Lázár János, építési és közlekedési miniszter pedig úgy fogalmazott, a forradalom vidéken kezdődött és vidéken ért véget, a pesti srácok mellett ma emlékezzünk a vidéki forradalmárokra is! 

Becsüljük - és védjük meg szabadságunkat

 – írta Lázár János.

1956 hősei győztek, ha meghaltak is – így emlékezett a Fidesz. A kormányzópárt a közösségi oldalán azt írta, győztek, mert elérték, hogy ránk, utódaikra, és 

minden ezután születő magyar gyerekre nem a diktatúra nyomasztó sötétségét, nem az emberi gyengeséget, nem a meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül. 

Gloria victis!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában