Érzékenyítés

2023.11.15. 09:23

Brüsszel az LMBTQ-befolyásolásra költi az uniós adófizetők euróit

A 2020–2025-ös LMBTQ-stratégia keretében súlyos pénzeket – emeljük csak ki: az uniós adófizetők euróit – költik társadalommérnökösködésre, érzékenyítésre és befolyásolásra. Mindezt azzal a felkiáltással, hogy az olyan ügyek, mint a homoszexuálisok örökbefogadása, az iskolai LMBTQ-propaganda vagy a transzsportolók támogatása politikai és gazdasági szempontból egyaránt erősítik Európát. A stratégiából nem derül ki: Hogyan?

MW

Egy résztvevő vesz a 32. LMBT Pride Parádén Buenos Airesben, 2023. november 4-én

Forrás: AFP

Fotó: Luis ROBAYO

A diszkrimináció elleni jogi védelem kikényszerítése és javítása a stratégia egyik sarokköve. Ennek keretében azonban például beavatkozást sürget a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésébe. Mint írják: „Az arcfelismerő rendszerek területén az egyik felmerülő kihívás a transz arcok azonosítása, különösen az átváltozás időszakában. A bizottság az olyan szabályozási keret előterjesztését tervezi, amely kifejezetten foglalkozik az elfogultsággal és a magas kockázatú mesterségesintelligencia-rendszerekben – ideértve a biometrikus rendszereket is – benne rejlő indokolatlan megkülönböztetés.” 

Brüsszelnek itt az a problémája, hogy az AI képes megállapítani egy transz ember biológiai nemét, és akként azonosítja, nem pedig úgy, ahogy azt az illető elvárná (transzférfi, transznő, interszex, nem-bináris stb.).

A szólásszabadság védelmére hivatkozva uniós szintű bűncselekménnyé nyilvánítanák az LMBTQ közösség elleni gyűlöletbeszédet, és nyomást helyeznének az internetes tartalomszolgáltatókra, hogy minden eszközzel lépjenek fel az LMBTQ-ellenesnek vélt tartalmak ellen – írja a Tűzfalcsoport

A nemek közti egyenlőség égisze alatt többek között arra köteleznék az uniós vállalatokat, hogy alakítsanak ki inkluzív munkakörnyezetet, és tegyék kötelezővé az LMBTQ-szótár használatát, az antidiszkriminációs képzéseket stb.  

A migrációs politikában kiemelnék az LMBTQ-bevándorlókat, akik számára külön eljárásrend, bánásmód kidolgozását sürgetik; gyakorlatilag ez oda vezethet, hogy bárki, aki magát LMBTQ-érintettnek mondja, és olyan országból érkezik, ahol az EU szerint ezért üldöztetés fenyegeti, be kell fogadni. Ugyanígy a rendészeti politikában is Brüsszel azt a célt tűzte ki, hogy a bűnözőket nem a biológiai nemük, hanem a maguk által bejelentett szexuális identitásnak megfelelően, a „sajátos igényeihez” alkalmazkodva kell kezelni az eljárás alatt és a büntetés-végrehajtás során. 

Az egyik leghátborzongatóbb felvetés viszont az, hogy a gyerekeket kell trójai falóként az LMBTQ-lobbi szolgálatába állítani. „A fiatalok kritikus szerepet játszanak a befogadó társadalmak építésében” – olvasható a stratégiában. 

Brüsszel tulajdonképpen az óvodai, iskolai LMBTQ-propagandán keresztül akarja „befogadóvá” tenni a fiatalokat és rajtuk keresztül politikai változást kikényszeríteni a társadalmakban. 

Ennek kapcsán érdemes kiemelni, hogy a stratégia 2023-as végrehajtási jelentésében követendő példaként emelik ki a finn és a dán modellt. Ezekről a következőt lehet tudni:

„Finnország kétévente országos iskolai egészségfejlesztést tart három korcsoport számára: általános iskola (4. és 5. osztály), középiskola (8. és 9. osztály), valamint felső gimnáziumok (1. és 2. osztály). A tananyag szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik, és adatokat szolgáltat az LMBTQ-fiatalok jólétéről és egészségéről.”

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában