Ukrán válság

2023.11.25. 06:30

Orosz katonák halottnak tettették magukat az ukrán drónok előtt, bombát dobtak rájuk (videó)

639. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Besorozott újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jurij Kocsetkov

Az orosz csapatok ellenőrzésük alá vontak egy fontos területet

Az orosz csapatok ellenőrzésük alá vonták az avdijivkai ipari övezetet. Erről számolt be Telegram-csatornáján Jurij Kotenok katonai tudósító.

Kotenok megjegyezte, hogy ez komoly csapás Kijev számára, mivel az ipari zóna fontos része az egész Avdijevka megerősített területnek, amelyet az ukrán fél bevehetetlennek nevezett.

Orosz katonák halottnak tettették magukat az ukrán drónok előtt, bombát dobtak rájuk (videó)

Egy olyan videó terjed az interneten, amely tanúsága szerint az orosz katonák úgy próbálnak észrevétlenek maradni az ukrán drónok előtt, hogy halottnak tettetik magukat, remélve hogy a drónok így továbbrepülnek.

Csakhogy az ukránok erre bizonyosan számítanak az utóbbi napokban, hiszen az alábbi képsorokon az látható, ahogy egy drón halottat játszó katonák közé dob egy bombát.

Az egyik katona szörnyethalt a támadásban, a társai közül pedig többen súlyosan megsérültek – adta hírül a Magyar Nemzet.

Ezt a kannibál, sátánista gyilkost küldték az oroszok a frontra

Nyikolaj Ogolobiak 2006-ban, mindössze 15 évesen egy sátánista szektát alapított, gyakoriak voltak a szertartások, melyeken véráldozatokat mutattak be, a tagok beavatásához kutyák és macskák vérét használták fel. Későbbiekben azonban ezek a szeánszok egyre jobban eldurvultak: 2008-ban hat másik társával együtt, két külön támadásban négy tinédzsert hurcoltak a jaroszlavi régió erdeibe, ahol kegyetlenül végeztek velük. Az első két áldozat Anya és Olga volt, akikkel az iskolában ismerkedtek meg. A lányokat az erdőbe csalták, a sátánisták pentagram alakba álltak, középen tüzet gyújtottak, majd tőrökkel rontottak rájuk – idézte fel a részleteket a The Daily Mail

Az áldozatokat 666 alkalommal szúrták meg, miközben az internetről letöltött sátánista verseket kántáltak. Ezután a fejüket levágták egy machetével, vérükben fürödtek, holttesteikkel fotózkodtak. Nyelvüket és szívüket kivágták és tűzön megfőzték, amiből aztán ettek is.

Ugyanez a forgatókönyv játszódott le a következő támadásnál is, azzal a különbséggel, hogy ott két fiatal fiúval végeztek. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el.

Így repülnek Kijev felé a félelmetes kamikaze drónok

Oroszország a háború eddigi legnagyobb dróntámadását hajtotta végre Kijev ellen, állítja az ukrán légierő. Az ukrán fővárosban egész éjjel robbanásokat lehetett hallani, a támadásban többen megsebesültek, köztük egy 11 éves kislány.

A támadáshoz iráni tervezésű Shahed kamikaze drónokat használtak, amelyek a hajnali órákban csapódtak be a város különböző pontjain.

A kijevi városvezetés arról számolt be, hogy összesen 40 drónt lőttek ki, az interneten keringő információk szerint viszont a hetvenet is meghaladta az akcióban bevetett kamikaze fegyverek száma – írja a CNN-re hivatkozva a Mandiner.

Pillanatok alatt megsemmisítette a páncélost a harci helikopter

Az orosz védelmi minisztérium a légierő Ka–52-es harci helikoptereinek személyzetéről tett közzé felvételeket, amelyeken az látható, ahogy az ukrán fegyveres erők páncélozott járműveit igyekeznek harcképtelenné tenni. A felvételeket a TASZSZ hírügynökség osztotta meg a Telegramon.

Orosz dróntámadás Kijev ellen

Az orosz hadsereg drónokkal támadta Kijevet szonbat hajnalban. Az ukrán főváros legalább három kerületét érte dróntámadás szombat hajnalban. 

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a légvédelem által megsemmisített drónok darabjai épületekbe, köztük lakóházakba csapódtak, elektromos vezetékeket szaggattak szét, több helyen áramkimaradás van.

A polgármester szerint az ukrán főváros elleni szombat hajnali orosz támadásban ketten megsebesültek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton azt közölte, hogy 

Oroszország az éjszaka folyamán több mint 70, iráni gyártmányú Sahed típusú drónt indított Ukrajna ellen, amelyek többségét lelőtték.

Az államfő szerint szándékos terrorcselekmény volt a hajnali órákban indított orosz támadás, amikor Ukrajnában az 1930-as évek elején a szovjet hatóságok által mesterségesen előidézett ukrajnai éhínség következtében elhunyt több millió emberre emlékeznek.

Bild: Az USA és Németország arra játszik, hogy Ukrajna kénytelen legyen tárgyalni Oroszországgal

Németország és az Egyesült Államok abban bízik, sikerül rávennie Ukrajnát, hogy tárgyaljon Oroszországgal – írja a Mandiner szerint  német kormányzati forrásokra hivatkozva a Bild. A lap szerinte se Joe Biden, se Olaf Scholz nem szólítja fel Ukrajnát nyíltan a béketárgyalásokra, de mindkét ország pont annyi fegyverrel támogatja Kijevet a harcban, ami elég a védekezésre, és Ukrajnát jó tárgyalási pozícióban tartja, de nem elég arra, hogy visszafoglalják az összes területet.

Zelenszkijnek rá kell jönnie, hogy a dolgok nem mehetnek így tovább, mondja a forrás, aki szerint

az elnöknek személyesen kell szólnia a népéhez, és elmagyarázni nekik, miért van szükség a béketárgyalásokra.

Amennyiben a háborúzó feleknek nem sikerül megegyezniük, Berlin és Washington abban bízik, hogy szilárd frontvonalak alakulnak ki, és befagy a konfliktus. Korábban több hír is felröppent arról, hogy a nyugati támogatók béketárgyalásokra akarják készíteni Ukrajnát. Ezt maga Zelenszkij elnök is tagadta.

A partnereink közül senki sem gyakorol ránk nyomást, hogy üljünk le Oroszországgal, tárgyaljunk velük, vagy adjunk át valamit

– idézi az elnököt a Kyiv Independent.

Bevallotta Ukrajna, hogy ha Isztambulban elfogadják a semlegességet, már rég béke lenne

A NATO-tagságról való lemondás volt az orosz elnök egyetlen békefeltétele – vallotta be David Arahamija, Zelenszkij frakcióvezetője, aki azt is elkotyogta, ki parancsolta meg nekik, hogy mégse kössenek békét, írja cikkében a Mandiner.
Mindent bevallott péntek este az 1+1 ukrán televízió Moszejcsuk+ című adásában David Arahamija, az ukrán kormánypárt, a Nép szolgája (Szluha narodu) frakcióvezetője: egyértelműen beszélt az orosz-ukrán béketárgyalások megszakadásáról, a béke áráról, a Nyugat beavatkozásáról és a 2024-es ukrajnai választásokról is.

Natalija Moszejcsuk műsorvezető megkérdezte Arahamijától, hogy miért szakadtak meg a Belaruszban, majd a törökországi Isztambulban zajló béketárgyalások 2022 tavaszán, azaz a háború elején. A frakcióvezető erre elismerte:

Azért, mert Ukrajna nem fogadta el Oroszország egyetlen békefeltételét, jelesül azt, hogy az ország maradjon semleges, és ne csatlakozzon a NATO-hoz.

Oroszország célja az volt, hogy rábírjon minket a semlegesség elfogadására. Ez volt a számukra a fő: hajlandók lettek volna befejezni a háborút, ha elfogadjuk a semlegességet úgy, ahogy azt egykor Finnország tette. És ha kötelezettséget vállalunk arra, hogy nem fogunk belépni a NATO-ba

 – mondta Arahamija. A műsorvezető hitetlenkedő kérdésére, hogy valóban ez volt-e az egyetlen pont, a frakcióvezető megerősítette: valóban

ez volt Oroszország egyetlen komoly feltétele, a többi súlytalan „politikai-kozmetikai” ügy volt

a „nácimentesítésről” és egyebekről.

A teljes cikk a Mandiner oldalán olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában