Országjárás

2023.11.12. 22:38

Márki-Zay szerint a fél ellenzék áruló

Országjárásba kezd Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke, tervei szerint karácsony előtt, kevesebb, mint egy hónap alatt bejárja az ország nagyobb városait.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelõ beszédét tartja a hódmezõvásárhelyi városházán 2023. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A Magyar Nemzet által megismert elnökségi hírlevél szerint 

a rendezvények célja, hogy „elvigyék az igazság hangját” mindenkihez és találkozzanak a párt tagjaival, szimpatizánsaival.

Mint írták, a Mindenki Magyarországa Néppártnál hisznek a hazugságok nélküli Magyarországban, hisznek a tisztességben és legfőképpen hisznek a demokratikus Magyarország megteremtésének lehetőségében. A kormánymédia hazugságival szemben mi a valódi problémákról és megoldásokról kívánunk párbeszédet folytatni a hazájáért tenni akaró honfitársainkkal – olvasható a felhívásban. 

Az országjárás első állomása Miskolc volt, az a vármegyeszékhely, ahol 

a Demokratikus Koalíció az LMP-vel közösen saját jelöltet indít Veres Pál jelenlegi ellenzéki polgármesterrel szemben a jövő évi önkormányzati választáson.

 Helyi információk szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke bejelentése a helyi DK önkormányzati frakcióját is megosztotta, Borkuti László DK-s helyi képviselő Hegedüs Andrea polgármesterjelölti bejelentésén sem vett részt, holott azon a város összes DK-s politikusa jelen volt, akik támogatásukról biztosították a politikust. A helyi politikus szerint nem szerencsés, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje ellen, akit egyelőre még nem neveztek meg, két polgármesterjelölt is megméretteti magát.

Nem csoda, hogy Márki-Zay Miskolcon kezdte országjárását, ahol közölte, 

az önkormányzati választáson az ellenzéknek akkor van esélye, ha a vásárhelyi vagy a jászberényi modellt követi, azaz pártlogók nélkül indulnak a pártemberek is. 

Miskolc az első olyan hely, ahol az ellenzék az ellenzék ellen feszül, ahol a DK és szatellit pártja, az LMP már bejelentette, hogy önálló jelöltet indít a várost egyébként sikeresen vezető Veres Pállal szemben, miközben a többi párt Veres mögött áll – mondta Márki-Zay. Szerinte ez a választás, kénytelen-kelletlen az összefogás terepe, hiszen ha az ellenzéki szavazatok több felé mennek, a Fidesz kétharmaddal is nyerhet Miskolcon, így még a választás előtt „le kell meccselni” ki milyen színekben hogyan indul. 

– Egy egységes csapatnak szabad csak indulni, ha a pártok nem tudnak ebben megállapodni, előválasztást kell tartani 

– mondta a bukott miniszterelnök-jelölt, aki fel is ajánlotta segítségét az előválasztás lebonyolításában. Hangsúlyozta, ha valaki nem hajlandó elindulni az előválasztáson, az áruló, és tudni fogják, kit kell támogatni a választáson.

 Áruló ellenzékire soha senki ne szavazzon! – tette hozzá, megjelölve a Jobbikot és az LMP-t, de a DK-t is említette, mint esélyes áruló pártot.

Mint mondta, a Jobbikot és az LMP-t a kormánypárt lefizette. – Soha senki ne szavazzon ezekre a pártokat semmilyen választás alkalmával se. És ha a DK átjátssza Miskolcot a Fidesz kezére, akkor a DK-ra sem fogunk szavazni.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában