Kettős mérce

2023.12.18. 11:00

A dollárbaloldalhoz köthető szereplők korábban jobboldali újságírókat jelentettek fel

Két büntetőügy iratai is azt bizonyítják, hogy a dollárbaloldalhoz köthető szereplők az elmúlt években több alkalommal akár két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető bűncselekmény gyanúja alapján jelentettek fel munkájuk, véleményük alapján jobboldali újságírókat – közölte a Tűzfalcsoport több, a birtokukba került dokumentum alapján.

MW

Forrás: Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Felidézték, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint megfélemlítésre alkalmas és nem a szuverenitást védi a vonatkozó, frissen elfogadott jogszabály, de hasonlóan vélekedik a balliberális média és a külföldről finanszírozott NGO-k többsége is. Sőt David Pressman amerikai nagykövet úgy nyilatkozott, hogy 

amennyiben ez a törvényjavaslat a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására és/vagy megfélemlítésére irányulhat, az nagyon veszélyes. Remélem, hogy Magyarország nem ezt az utat választja.

IMG_7105
David Pressman amerikai nagykövet
Fotó: Laufer László / Forrás: Dunántúli Napló 

Nos, 

a Tűzfalcsoport most két olyan büntetőügyben hozott nyilvánosságra dokumentumokat, amelyekben a dollárbaloldalhoz köthető szereplők jobboldali újságírókat jelentettek fel. 

„Az egyik ilyen büntetőügy P. T. újságíró egyik, Bajnai Gordonhoz köthető cikke kapcsán indult. A magánvádas eljárás kezdeményezői a rágalmazási perben azt szerették volna, hogy a bíróság kimondja, hogy a cikkben megjelenő állításokkal a rágalmazás bűncselekményét aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követte el az újságíró” – olvasható a portál cikkében. Hangsúlyozták, 

az eljárás mind első, mind másodfokon – mivel fellebbezett a magánvádlói oldal – az újságíró felmentésével zárult. 

 

A büntetőügy P. T. újságíró egyik Bajnai Gordonhoz köthető cikke kapcsán indult. 

A másik büntetőeljárást a dollárbaloldalhoz sorolható Jobbik akkori országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea kezdeményezte, rögtön két újságíróval szemben is. – Ebben az ügyben a procedúra némileg hosszabb volt azáltal, hogy a Fővárosi Törvényszék egy alkalommal új eljárásra kötelezte az elsőfokú Pesti Központi Kerületi Bíróságot, ugyanakkor ez az eset is B. D. és Sz. Sz. újságírók rehabilitációjával zárult, a büntetőeljárást jogerősen megszüntették. 

 Ez az eset B. D. és Sz. Sz. újságírók rehabilitációjával zárult, a büntetőeljárást jogerősen megszüntették 

A magánvádló elszántsága egyértelműen látszik az iratok alapján, a bíróságok viszont ez esetben sem adtak teret annak a Varga-Damm Andrea által erőltetett érvelésnek, hogy a feljelentettek „tettüket” nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva „követték volna el” – fogalmazott a portál.

Leszögezték: 

Ha tehát az elmúlt időszakban a baloldal szereplői, az NGO-k vagy éppen David Pressman az újságírókat megfélemlítő, börtönnel fenyegető szándékkal szemben kívánnak határozottan fellépni, tegyék ezt mindenekelőtt a dollárbaloldalhoz köthető szereplők vonatkozásában. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában