Csehország

2024.02.19. 22:11

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó lesz Prágában

Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó lesz február 27-én Prágában - jelentette be a cseh kormányfői hivatal hétfőn.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar, Petr Fiala cseh kormányfő, Ódor Lajos, a szlovák kormány magyar nemzetiségű miniszterelnöke és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j) sajtótájékoztatót tart a visegrádi országok (V4) kormányfőinek csúcstalálkozóján Pozsonyban 2023. június 26-án

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 A cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnök találkozójának fő témáit az energiabiztonság, az Európai Unió stratégiai célkitűzései, valamint az illegális migráció megelőzése fogják alkotni - olvasható a közleményben. 

Petr Fiala cseh kormányfő már jövő hétfőn találkozik Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. A kétoldalú tárgyalások témája az Európai Unió bővítése, az ukrajnai helyzet és a regionális együttműködés a védelem, az energetika, illetve a migráció terén. 

A visegrádi kormányfők a Lichtenstein-palotában találkoznak, majd megbeszéléseiket munkaebéden folytatják. 

"A kormányfők elsősorban az energiabiztonságról, az Európai Unió stratégiai célkitűzéseiről, az illegális migráció megelőzéséről és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásáról fognak tárgyalni" - mutatott rá a cseh elnöki hivatal. 

Csehország tavaly júliusban vette át a visegrádi csoport egyéves soros elnöki tisztségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában