Hirdetés

2024.02.23. 10:19

Elérhető raktáros munkalehetőségek Budaörsön

A raktáros munkalehetőségek kiváló feltételeket kínálnak azok számára, akik érdeklődnek a logisztika iránt, viszont azon belül is inkább a fizikai munkát részesítik előnyben. Ha mindez rád is igaz, Budaörsön könnyen megtalálhatod a számításaid, hisz a városban számos vállalat rendelkezik raktárral, illetve logisztikai infrastruktúrával!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokra számíthatsz raktárosként?

A raktáros pozíciók betöltői több fontos feladatot is ellátnak a raktárakban vagy logisztikai központokban tevékenykedve. Ezek közül is az egyik legfontosabb a beérkező és a kimenő áruk kezelése. Ennek során ellenőrzik és bevételezik a beérkező árukat, kategorizálják, továbbá rendszerezik azokat. A kimenő árukat pedig előkészítik a szállításhoz, beleértve a helyes csomagolásukat és rögzítésüket is.

Ezen folyamatok természetesen különböző készletkezelési feladatokkal is együtt járnak. Ehhez jellemzően különböző raktári rendszereket, adatbázisokat használnak, amiben rögzítik a beérkező és a kimenő árukat. Ezenkívül kezelik az árumozgással kapcsolatos dokumentációkat és egyéb papírokat is az átlátható raktári működés érdekében.

A mindennapjaik egy jelentős részét – az említett áru- és készletkezelői feladatokból kifolyólag – az árumozgatás teszi ki. Ezt rendszerint különböző anyagmozgató eszközök, például béka, illetve targonca segítségével végzik. Ezen feladatok ellátásakor különös figyelmet kell fordítaniuk a biztonsági előírások betartására, a raktári tisztaság fenntartására. Mindemellett pedig a raktárosok bizonyos kapcsolattartói feladatokat is elvégeznek, továbbá együttműködnek más logisztikai munkatársakkal, hogy ily módon biztosítsák a raktár gördülékeny működését.

Milyen elvárásokkal találkozhatsz a raktáros munkák kapcsán?

A raktári munkák kapcsán sok esetben nincs szükség szakképesítésre, ugyanakkor kétségkívül előnyt jelenthet a hasonló területen szerzett tapasztalat vagy a raktározással kapcsolatos ismeretek. Általános elvárásként szerepelhet ugyanakkor a targoncás jogosítvány megléte, amire az anyagmozgatói tevékenységekből kifolyólag mutatkozhat kiemelt igény.

Fontos továbbá az alapvető számítógépes ismeret is, amit az említett adminisztrációs és készletkezeléssel kapcsolatos teendők indokolnak. Mindemellett pedig a személyes tulajdonságokat illetően is rendre felmerülnek elvárások, különös tekintettel a jó fizikai állóképességre, a rendszerszemléletre, a csapatmunkára, valamint a nagyfokú pontosságra és precizitásra, amelyek közül valamennyi elengedhetetlen a sikeres helytállás érdekében.

Elhelyezkedési lehetőségek raktáros munkakörben Budaörsön

 A raktáros pozícióban történő elhelyezkedésre sok munkalehetőség adódhat Budaörsön és környékén. Ezt a város álláskínálatával foglalkozó BudaorsAllas.hu weboldala is megerősíti, ahol már megannyi pozíció jelent meg raktáros vagy ahhoz hasonló címszó alatt.

Utóbbi alatt értjük például a komissiózó, áruösszekészítő és egyéb ilyen jellegű címszavakat, amelyek szintén raktárosi feladatokat foglalnak magukban. Mindezek mellett pedig raktárvezetői munkakör megjelenésére is volt már példa az említett portál felületén, vagyis azok is jó esélyekkel próbálkozhatnak, akik már tapasztalt raktárosok és szeretnének feljebb lépni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában