Hirdetés

2024.02.05. 00:00

Kállay Bori is fellép a Szegedi Operett Gálán

Bár a közelgő Valentin-nap adja az apropóját a február 11-i Szegedi Operett Gálának, az Ajk az ajkon című produkció – a szerelmes hangulaton kívül – az operett műfaj legjavát hozza el az IH Rendezvényközpontba. Sztárvendégként Kállay Bori lép színpadra.

PR cikk
Fotó: Tarnavölgyi Zoltán

A klasszikus operettet a mai napig nagyzenekaros kísérettel játsszák, így lesz ez február 11-én 19 órakor is: az IH Rendezvényközpontban a műfaj klasszikus, örökzöld dalai csendülnek fel a Pál Tamás vezényelte Szegedi Szimfonikus Zenekar és az operett legnagyobb hazai képviselőinek jóvoltából.

Igazi nagyágyúk érkeznek

Peller Károly, Szendy Szilvi, Faragó András, László Boldizsár és Nánási Helga szerelmes dalokat, látványos táncbetéteket, megható és bohókás közönségkedvenceket hoz el a szegedieknek. Mindannyian fővárosi és egyben Szegedhez is komolyan kötődő művészek. Sztárfellépőként pedig az operett egyik legrégebb óta fénylő csillaga, Kállay Bori érkezik.

A repertoárból biztosan nem hiányoznak majd a legnagyobb örökzöld dallamok: részletek Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből vagy például Huszka Jenő gyöngyszemei. Persze sok új meglepetéssel is készülnek az előadók – ezt az estét kár lenne kihagyni.

Operett a szimfonikusokkal

Az operett nagyon nehéz műfaj, amely csak élő zenei kísérettel és szakavatott énekhangokkal lehet tökéletes; mi erre törekszünk. Tavaly is az IH-ban rendeztük meg ezt a gálát, ugyancsak a szegedi szimfonikusok közreműködésével, és hatalmas sikert arattunk. Pál Tamás vezényletével kimondottan hitelesen hangzik ez a műfaj, a mester remekül ráérzett az operett ízére 

– mondta el László Boldizsár magánénekes, hozzátéve, látványos kosztümökből, autentikus hangulatból nem lesz hiány.

A magyarok örök kedvence

A Cotton Club Singers vezetője, a Szegedi Nemzeti Színház egykori operafelfedezettje, a Magyar Állami Operaház, a Pozsonyi Állami Operaház állandó vendégtenorja szerint az operett azért nem megy ki a divatból, mert a magyar ember sírva vigad. A műfajban a magyarokból fakadó érzelmek legszélesebb skálája jelenik meg. Az operett rajongóinak bőven lesz alkalmuk átengedni magukat e sokféle, csodálatos érzésnek.

Jegyek a helyszínen és ide kattintva vásárolhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában