Sport PRINT

2007.01.07. 15:19

Búcsúzott a címvédő Liverpool

Címkék#*nemzsport

A labdarúgó-szurkolók a hét végén elsősorban Angliára az FA Kupa és Spanyolországra, a bajnoki küzdelmekre figyeltek. Az előbbi sorozatban búcsúra kényszerült a címvédő FC Liverpool. Olaszországban az AC Milan nyerte a Berlusconi-kupát.

Az Arsenal idegenben kétgólos győzelmet aratott a címvédő Liverpool felett a labdarúgó FA Kupa harmadik fordulójának rangadóján, így a hazaiak kiestek. Az Ágyúsok elsősorban Tomas Rosicky remeklésének köszönhetik a továbbjutást, a cseh középpályás kétszer is eredményes volt, a londoniak harmadik gólját pedig Thierry Henry szerezte. A hazaiaknál csak a holland válogatott Dirk Kuyt talált a kapuba.

A Charlton Athletic és a Wigan Athletic is elbúcsúzott a sorozattól az élvonalbeli csapatok közül. Utóbbi egy másik Premier
League-ben szereplő együttes, a Portsmouth vendégeként esett ki, ugyanakkor előbbi a harmadosztályú Notthingham Foresttől kapott ki.
Alsóbb osztályú gárda ellen kényszerül újrajátszásra a Newcastle United, a Middlesbrough, a Tottenham és a Fulham, míg a Chelsea, a Bolton Wanderers, a West Ham United, a Blackburn Rovers valamint az egymeccses eltiltása miatt Priskin Tamást nélkülöző Watford simán jutott tovább.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Gera Zoltánt mellőző West Bromwich Albion továbbjutott, akárcsak a Rósa Dénest és Gyepes Gábort nem nevező Wolverhampton Wanderers, míg a 90. percig Buzsáky Ákost soraiban tudó Plymouth döntetlent játszott, így még egyszer összecsap majd a negyedosztályú Peterbrough együttesével. A Manchester United nagy küzdelemben jutott tovább az Aston Villa ellenében, a győztes gól Király Gábor hasa alatt talált utat a hálóba.

A spanyol pontvadászatból egy mérkőzést érdemes kiemelni: a Barcelona idegenben ikszelt a Getafe csapatával. Ne feledkezzünk meg az olaszországi Berlusconi-kupáról sem, amit az AC Milan nyert (3–2) a Juventus-szal szemben.

FA Kupa, 3. forduló (az élvonalbeli és a magyar érdekeltségű csapatok eredményei): FC Liverpool–Arsenal 1–3, Manchester United–Aston Villa 2–1, Birmingham City (II. osztályú)–Newcastle United 2–2, Chelsea–Macclesfield Town (IV.) 6–1, Doncaster Rovers (III.)–Bolton Wanderers 0–4, Hull City (II.)–Middlesbrough 1–1, Leicester City (II.)–Fulham 2–2, Nottingham Forest (III.)–Charlton Athletic 2–0, Peterborough United (IV.)– Plymouth Argyle (II.) 1–1, Portsmouth– Wigan Athletic 2–1, Watford–Stockport County (IV.) 4–1, West Bromwich Albion (II.)–Leeds United (II.) 3–1, West Ham United–Brighton (III.) 3–0, Wolverhampton Wanderers (II.)–Oldham Athletic (III.) 2–2, Everton–Blackburn Rovers 1–4, Sheffield Wednesday–Manchester City 1–1, Cardiff City (II.)–Tottenham Hotspur 0–0.

A spanyol bajnokság (Primera division) eredményei: Espanyol–Recerativo Huelva 0–1, Getafe–FC Barcelona 1–1, Levante–Racing Santander 2–0, Mallorca–Athletic Bilbao 1–3, Real Betis–Celta Vigo 1–0. A bajnokság állása: 1. Sevilla 37, 2. Barcelona 35, 3. Real Madrid 32, 4. Zaragoza 30, Atletico Madrid 29 ponttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!