Szeged és környéke

2007.01.21. 15:19

A búzának jó ára lesz

A MOSZ gabonaválasztmánya megvitatta a gabonapiacon kialakult helyzetet, a piaci kereslet és a gabonaárak alakulását. A 2006. évi betakarítás után a búzát és a kukoricát keresték a piacon, az előző évhez képest kedvezőbb felvásárlási árakkal.

A MOSZ gabonaválasztmánya megvitatta a gabonapiacon kialakult helyzetet, a piaci kereslet és a gabonaárak alakulását. A 2006. évi betakarítás után a búzát és a kukoricát keresték a piacon, az előző évhez képest kedvezőbb felvásárlási árakkal. A termelők gabonájukat 23-33 ezer forintos tonnánkénti áron adták el. Jelenleg az étkezési búza ára meghaladja a 34 ezer forintot, és további áremelkedés várható. A takarmánykukoricához viszont 29-31 ezer forintos tonnánkénti áron lehet a szabadpiacon hozzájutni – ez az ár az EU 27 tagállama közül a legalacsonyabbak közé tartozik. A Nemzetközi Gabona Tanács prognózisa szerint 2007-ben is keresleti piacra lehet számítani, különösen a kukoricánál és a tavaszi árpánál. A hazai értékesítési lehetőségeket ebben az évben az befolyásolja majd, hogy az elmúlt hónapok csapadékhiánya után hány milliméter eső esik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!