Szeged és környéke

2007.01.30. 15:19

A férfias csirkemell

Sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Hetente kétszer egy-egy terméket pásztázunk végig, szerte Szegeden – minden alkalommal tíz üzletben nézünk körül. Ezúttal egy kilogramm filézett csirkemell árát szemléztük.

Gonda Zsuzsa

Keddi számunkban megírtuk, hogy a hús férfias, a zöldség nőies étel. Az állítással természetesen lehet vitatkozni, de tény: egy kiló csirkemell már igazán férfias adag. Beszerzése – fájdalom – mégis legtöbbször női feladat. Ezért jó hír: nem kell sokat sétálni, cipekedni, ha napi betevő férfias, nőies ételünket vásároljuk. A szegedi Mars téren ugyanis a köretnek kitűnő brokkolit és egyúttal a legolcsóbb csirkemellet is megkapjuk. Utóbbit a Krisztin Hús boltjában, a csarnokban találtuk, az ára 1198 forint. A Fodor Kft.-nél, néhány méterrel odébb már kerek kétszáz forinttal magasabb az ár. Emlegetett tegnapi cikkünkből az is világosan kiderült, hogy a sok hús némi – személyre szabott, ezért itt nem részletezhető mennyiségű – alkoholt kíván, ezenkívül nagyban fejleszti a logikus gondolkodást. Teljesen logikus lépés hát, ha a csirkemell mellé a sört, bort is megvesszük, erre pedig legjobb hely egy szupermarket. A Lidlben sörárat nem vizsgáltunk, a hús 1399 forint.

1. Krisztin Hús (Mars téri csarnok) 1198 Ft
2. Mars Hús (Mars tér 4.) 1248 Ft
3. Olajbányász ABC (Olajbányász tér 3.) 1260 Ft
...
10. Szuper Coop (Nagyáruház) 1570 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!