Szeged és környéke

2007.01.18. 15:19

A Somogyi-könyvtárban is kitölthető lesz az adóbevallás

Új közhasznú szolgáltatásokat vezet be a központi könyvtárban és a fiókkönyvtárakban a Somogyi-könyvtár: a látogatók itt is kitölthetik adóbevallásukat, illetve az interneten elérhető gyógyszerár-kalkuláló programok is ingyenesen hozzáférhetőek lesznek.

Elektronikus úton a könyvtárban is kitöltheti adóbevallását, aki nem rendelkezik számítógéppel és internet-kapcsolattal: a Somogyi-könyvtár központi épületének eMagyarország pontjain és a fiókkönyvtárak internetes számítógépeiről.

Az adóbevalláshoz szükséges ügyfélkapu-regisztrációhoz Információs Társadalmi Tanácsadótól kérhető segítség a Dóm téri Központi Könyvtárban és a következő fiókkönyvtárakban:
Északvárosi fiókkönyvtár (Szeged, Gáspár Zoltán u. 6.), Hangoskönyvtár (Szeged, Stefánia 2.), Odesszai fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.)

Szőkefalvi-Nagy Erzsébet igazgató elmondta: a gyógyszerválasztással kapcsolatos tanácstalanságon segít enyhíteni a Somogyi-könyvtár azzal, hogy az interneten elérhető gyógyszerár-kalkuláló programokat mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé teszi teljes hálózatában az eMagyarország pontokon. A rendszer a receptre kapható készítményeket helyettesítő orvosságokról tájékoztat. Segítségével kiválaszthatók a korábbi gyógyszerekkel azonos hatóanyagú, vény nélkül beszerezhető készítmények. A könyvtári internethálózat használatával az érdeklődők gyógyszertári sorban állás nélkül tájékozódhatnak a gyógyszerkereső programban. Ezzel tovább bővültek a Somogyi közszolgáltatásai, amelyek között nemrégiben indították el az internetes ügyintézést és adóbevallást segítő tanácsadó rendszert.

A beiratkozott olvasók nemcsak az eMagyarország pontokat, hanem az olvasók rendelkezésére álló, az utóbbi hetekben új gépekkel is felszerelt, egyéb internetes munkaállomásokat is használhatják a gyógyszerek kiválasztásához a Dóm téri központban és minden fiókkönyvtárban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!