Szeged és környéke

2007.01.22. 15:19

Aranygyűrűt kaptak

A városi díszünnepségen, a kisszínházban Botka László polgármester beszélt, majd Kerek Attila protokolltanácsadónak (képünkön), Maczelka Noémi zongoraművésznek és Pataki Andrásnak, a Szegedi Kortárs Balett igazgatójának adta át a Szeged Kultúrájáért-díjat és a vele járó aranygyűrűt.


A magyar kultúra napja alkalmából tegnap Balog József, a MASZK egyesület elnöke mondott beszédet Kölcsey Ferenc szegedi szobránál, a Dóm téri nemzeti emlékcsarnokban. A Kass Galériában Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg a tizenöt éves Szög-Art egyesület jubileumi kiállítását. A városi díszünnepségen, a kisszínházban Botka László polgármester beszélt, majd Kerek Attila protokolltanácsadónak (képünkön), Maczelka Noémi zongoraművésznek és Pataki Andrásnak, a Szegedi Kortárs Balett igazgatójának adta át a Szeged Kultúrájáért-díjat és a vele járó aranygyűrűt. Különböző művészeti ágak, közművelődési területek képviseletében tizenegyen vehették át a Kölcsey-érmet. Csongrád Megye Közművelődéséért díjat vehetett át dr. Géczi Lajos levéltáros Magyar Annától, a megyei közgyűlés elnökétől. Az ünnepeltek ezután a Tartuffe-öt nézhették meg. Fotó: Frank Yvette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!