Szeged és környéke

2007.01.26. 15:19

Árpezsdítő buborékok

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Hetente kétszer egy-egy terméket pásztázunk végig szerte Szegeden, minden alkalommal tíz üzletben (a kisboltoktól a multikig) nézünk körül. Ezúttal a félliteres, szénsavas Natur Aqua ásványvíz árát szemléztük.

Nyemcsok Éva

Buborékos ásványvizet szinte mindenütt vásárolhatunk, ám, mint az kiderült árkommandónk számára: nagyon eltérő árakon kínálják a palackos frissítőt. Ásványvíz-szemléző túránkon 10 általunk kiválasztott üzletben írtuk fel az árakat. Szándékosan választottunk hipermarketet, kistelepülési élelmiszerboltot, benzinkutat, trafikot, édességboltot. A dobogós helyezettek árai között csupán néhány forintnyi eltérés látható.

Még mielőtt útra keltünk, hogy megnézzük: hol a legolcsóbb a szénsavas ásványvíz, úgy gondoltuk: a töltőállomáson lesz a legdrágább. Ám ezúttal tévedtünk. A listán a legmagasabb árral a Kárász utca sarkán található hírlapos került az utolsó helyre, 20 forintot „ráverve" a benzinkúti árra.

Arról nem is beszélve, hogy itt majdnem kétszer annyit kérnek a félliteres, szénsavas Natur Aquáért, mint az aranyérmes szegedi hipermarketben. Ott 98 forintért vehetünk egy palackkal. A negyedik-ötödik helyen holtverseny alakult ki: a szegedi belvárosi ABC és a pusztaszeri élelmiszerbolt azonos áron, 115 forintért kínálja a buborékos vizet.

Mindezen túl örök rejtély, hogy miért kerül annyiba, avagy közel annyiba a félliteres ásványvíz, mint a másfél literes.

1. Cora Szeged 98 Ft
2. Rózsa ABC (Magyar u. 1.) 102 Ft
3. Csillag téri Spar ABC 109 Ft
...
10. Immedia Kft. Hírlapárus (Dugonics tér) 169 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!