Szeged és környéke

2007.01.16. 15:19

Az egészségügyet vitatnák meg

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte tegnap Botka László polgármesternél a szegedi Fidesz–KDNP frakciószövetség.

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte tegnap Botka László polgármesternél a szegedi Fidesz–KDNP frakciószövetség. Az ülést jövő csütörtökön tartanák, öt témát javasolnak napirendre tűzni a város egészségügyi intézményeinek helyzetével kapcsolatosan – tájékoztatta lapunkat Oláh János, a Fidesz és Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője. A közgyűlés áttekintené a városi kórház, a szakorvosi ellátás és a háziorvosi szolgálat tavalyi munkáját, pénzügyi helyzetét, valamint a gyermekkórház és a gyermekklinika összevonásának tapasztalatait.

Tájékozódnának a Regionális Egészségügyi Tanács kórházi ágyszámokra vonatkozó döntéséről, amelyben elutasította az Egészségügyi Minisztérium javaslatát. A frakciószövetség közmeghallgatást kezdeményez a tervezett szegedi egészségügyi integrációról. A jegyző ma foglal állást az indítványról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!