Szeged és környéke

2007.01.18. 15:19

Az egyik áldozat Csongrád megyei

Egy Csongrád megyéből származó biztonsági őrt gyilkoltak meg terroristák szerdán Bagdadban. A külügyminisztérium a család kérésére nem ad ki információt az elhunytról, amire lapunk is tekintettel volt.

Csongrád megyéből származott az a férfi, aki egy amerikai civil szervezet konvoja elleni támadásban szerdán vesztette életét az iraki fővárosban – tájékoztatott tegnap Polgár Viktor. A magyar férfi egy nemzetközi biztonsági magáncég alkalmazásában állt. A Külügyminisztérium szóvivője hangsúlyozta: a család kérésére nem adhat ki több információt az elhunytról. A négy halálos áldozatot követelő támadáskor lángra lobbant és kiégett az az autó, amelyben a magyar biztonsági őr ült.

A járművet titkos helyre szállították, az áldozatok azonosítását amerikai halottkémek végzik. Ezt követően kerülhetnek Magyarországra a férfi maradványai – tájékoztatott a külügyi szóvivő. A szerdán meghalt magyar biztonsági őrrel háromra emelkedett az Irakban az amerikai invázió óta életüket vesztett magyar állampolgárok száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!