Szeged és környéke

2007.01.04. 15:19

Bálra készülnek a jogászok

Legelőször tegnap lehetett asztalt foglalni a hagyományos szegedi jogászbálra, amelyet január 19-én a Tisza Szállóban rendeznek.

Elegáns közönség, jó hangulat, különleges ételek és italok, fergeteges táncmulatság – mindezek a szegedi jogászbál jellemzői. Hagyománya van a városban, a Magyar Jogász Egylet Csongrád megyei szervezete rendezi, és a táncos vigasságot hagyományosan a jogásztudomány terjesztésével is összekötik.

Az idén az Alkotmánybíróság elnöke, dr. Bihari Mihály jön Szegedre, és az akadémiai bizottság dísztermében előadást tart Az Alkotmányban meghatározott egyes állami szervek viszonya az Alkotmánybírósághoz címmel – a bál napján, január 19-én délután 2-kor.

Este 8-kor kezdődik a Tisza Szálló koncert- és tükörtermében a jogászbál, amelyen a zenét a Gemini és a CsabóWabó zenekar szolgáltatja. A műsorban közreműködik a Fiesta együttes, a nyitótáncot a szegedi táncművészeti iskola növendékei mutatják be. A gazdag és ízletes ételkínálatról Szabó László mesterszakács és csapata gondoskodik.

A Csongrád Megyei Bíróság földszinti termében tegnap lehetett először asztalt foglalni – és ezt egészen a bál napjáig minden csütörtökön és pénteken, fél 2-től fél 4-ig megtehetik az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!