Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

Eladó a városi ÁNTSZ

A regionális rendszerre való átállás miatt az ÁNTSZ két szegedi ingatlanja is kiürül. A Sólyom utcait és az odesszait is eladná a tisztiorvosi szolgálat, az első érdeklődők már megjelentek.

Fotó: Frank YvetteJanuártól megkezdődött az ÁNTSZ szervezeti átalakítása, megyeiek helyett regionális központokat hoztak létre. A dél-alföldi régió székhelye Békéscsaba lett. Az átalakulás létszámleépítésekkel is járt, emiatt a Szegeden év elejétől működő szeged-mórahalmi kistérségi és a városi intézetnek is csökkent a helyigénye. Mindkettő az egykori Csongrád megyei intézet újszegedi épületébe költözik, míg a szolgálat két ingatlanja kiürül, így azokat eladnák. Az egyik az eddigi városi intézet Sólyom utcai székhelye, a másik az odesszai szolgáltató soron lévő kisebb egység.

Kovács Ferenc, az ÁNTSZ dél-alföldi régiója szeged-mórahalmi kistérségi intézetének megbízott tiszti főorvosa elmondta: a számítógépes rendszer és a négyszázhúsz folyóméternyi irattár átköltöztetésével legkésőbb március végéig végeznek, munkatársaik közben folyamatosan „szivárognak át" a Derkovits fasorra.

A helyi tiszti főorvos több érdeklődővel tárgyalt már az épület további hasznosításáról, akik között volt egészségügyi és más profilú befektető is. Kovács ugyanakkor hangsúlyozta: az ingatlanok eladásáról csak az országos hivatal dönthet, és a szegedi önkormányzattal is egyeztetni kell ez ügyben. Egy megállapodás értelmében a Sólyom utcai épület eladásából származó bevétel felét a város, a másikat az ÁNTSZ kapná.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!