Szeged és környéke

2007.01.10. 15:19

Elhárították a műszaki hibát

A szegedi Rádió Plusz frekvenciáján többen tapasztalták: más rádió „jön be". A tulajdonos azt mondta, a probléma átmeneti volt, a hibát elhárították. Ezzel egy időben technikai fejlesztést is végeztek.

Nyemcsok Éva

A néhány hónapja új tulajdonossal működő szegedi Rádió Plusz frekvenciáján az elmúlt időszakban időnként más rádió adását fogták a hallgatók. A rádió tulajdonosa, Dóra Zoltán azt mondta: a műszaki hibát már elhárították.

– Valóban volt némi zavar az éterben, a szentesi Juventus rádió adóátállásakor zavarták az adásunkat – mondta Dóra Zoltán. – A műszaki problémát elhárítottuk. Ugyanakkor jelentős műszaki fejlesztést is végrehajtottunk, amelynek köszönhetően javul rádiónk adásminősége. Áttértünk a digitális adatátvitelre, új adáspultot raktunk be, bővítettük technikai eszközeinket.

A műsorstruktúra is változott, erről egy nem reprezentatív felmérést követően döntött a tulajdonos – szeretnének a hallgatói igényeknek megfelelni. Dóra Zoltán hangsúlyozta: átalakult a hírszolgáltatás, hiszen a szegedi hírszerkesztők már két hírügynökséggel működnek együtt.

– A Rádió plusz húszfős csapattal dolgozik, 24 órás műsort sugárzunk – mondta Dóra. – Naponta négy órán át, délelőtt 10 és délután 2 között a Juventus rádióval való szerződéses kötelezettségüknek megfelelően a Juventus műsorát hallják frekvenciánkon a hallgatók. Egy sikeres tárgyalás következménye, hogy ebben az időszakban is jelentkezünk helyi hírekkel, reklámokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!