Szeged és környéke

2007.01.12. 15:19

Eltűnhet a Centrum-gödör

Várható, hogy rövid időn belül eldől, mi épül végül is a Skála Divatáruház mögötti csaknem húsz éve üresen álló telken.

Fekete Klára

Szégyenfolt a centrumban, az egykori Centrum mögött. Fotó: Segesvári CsabaVárható, hogy rövid időn belül eldől, mi épül végül is a Skála Divatáruház mögötti csaknem húsz éve üresen álló telken. A köznyelv által Centrum-gödörnek nevezett ingatlan tulajdonosaival már felvette a kapcsolatot az a cég, amely nemrégiben megvette az áruház épületét.

Új tulajdonosa van a Skála Divatáruháznak – írtuk a Délmagyarországban a napokban. A szegedi volt Centrum is egyike annak a hat divatháznak, amelynek tulajdonjoga az ES Holding Kft.-hez került. Az ES Holding csak a falakat vásárolta meg, a bérlő továbbra is az a kínai cég, amely 2008-ig érvényes szerződéssel rendelkezik.

Szőke István, az ES Holding Kft. fejlesztési igazgatója lapunknak elmondta, európai színvonalú, minőségi nagyáruházat szeretnének létrehozni a belvárosban, és magát az épületet is felújítanák. Noha a Skálában a kínai bérlő megjelenése után is megmaradtak a világmárkák, de az új tulajdonos továbbiak betelepítésével számol.

Szőke István elárulta: fantáziát lát a szegedi Skála belvárosi fekvésében, és képzeletét megmozgatta a szomszédos Centrum-gödör is. Nyilatkozatával egy időben azonnal felhívtuk az üres telek tulajdonosának, a Belváros 2001 Kft.-nek az ügyvezető igazgatóját, Zombori Tibort, és a lehetséges együttműködésről faggattuk. A vezető az adásvételről a tőlünk értesült, és a válaszadáshoz türelmünket kérte. Tegnap pedig már arról tájékoztatott, hogy sikerült Szőke Istvánnal beszélnie.

Kiderült, elképzelhető az együttműködés, de ehhez a lépéshez további egyeztetésekre van szükség, amelyeket természetesen az önkormányzatnál kell kezdeni. Még nem tudni, a korábbi terveket az új szituáció miként befolyásolhatja, de mivel az új tulajdonos ingatlanfejlesztő cég, nem kizárt, hogy teljesen átírja az eddigi elképzeléseket. Az ügyvezető szerint elképzelhető a saját tervezésű ingatlan felhúzása, immáron új funkciókkal, de az is, hogy egybeépül az áruházzal.


Az eddigi tervek

A Belváros 2001 Kft. a Centrum-gödör helyén előbb egy bevásárlóközpontot szeretett volna építeni. Utóbb már több szintes, mintegy 30 ezer négyzetméternyi épületet terveztek a 4 ezer 500 négyzetméteres telekre, amelynek földszintjén üzleteket, alatta garázsokat, az emeleteken lakásokat – köztük luxuskivitelűeket – alakítottak volna ki. A Belváros 2001 Kft. 1999 óta tulajdonosa a tizennyolc éve üresen álló teleknek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!