Szeged és környéke

2007.01.26. 15:19

Épül az építőipari

A szegedi Vedres építőipari szakközépiskolában két évig építők dolgoznak. A tanévnyitót az iskola és az építők együtt rendezték, tegnap a félévi bizonyítványt együtt ünnepelték.

Dombai Tünde

Tanulmányi sétát tettek tegnap a Vedres István Építőipari Szakközépiskola oktatói az intézményben zajló építkezésen. Diákjaiknak a héten kiosztották a félévi bizonyítványt a működő Horváth Mihály utcai épületrészben. Tegnap a másik, Deák Ferenc utcai szárnyban is értékelték a munkát – az építőkét.

– A tavaszias tél kedvezett a felújításnak. A kivitelező már megerősítette a városképi védettségű épület alapját, hogy a régi és az új terhet is elbírja – állította ki Dobó László igazgató a szóbeli „bizonyítványt". A száztíz éves épületben kész a szellőző rendszer, az aljzatok, a villamos hálózat, megkezdődött a nyílászárók cseréje, megépült az akadálymentes új mosdó és a liftakna. A leglátványosabban a vadonatúj épület halad. A két régi szárnyat összekötő üvegezett zsibongó körcikk alakú lesz; kész az alapja, most zsaluzzák a födémet.

A kivitelező június végére ígéri a kész Deák utcai szárnyat, addigra a tetőterében megnyílhat az új könyvtár és berendezhetik a hat dolgozószobát.

A nyári szünetben helycserés támadást hajtanak végre: az iskola beköltözik a Deák Ferenc utcai részbe, és kiürítik a teljes Horváth Mihály utcai oldalt. A diákok fele az iskola átépítésének végéig, vagyis a 2008-as nyári szünetig albérletezik. Az újszegedi Vedres-kollégiumban, a Dózsa- és a József Attila-iskolában használnak termeket. A Vedres szakközépiskolára két év alatt 640 millió forintot fordítanak; nagyobb hányada címzett támogatás, a beruházáshoz az önkormányzat 60 millió forint önrészt vállalt. A Délépítő Zrt.-vel kötött szerződés 560 millió forintról szól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!