Szeged és környéke

2007.01.03. 15:19

Épülhet a Szeged melletti gáztározó

Aláírásra kész a stratégiai földgáztárló megvalósítására szóló teljes szerződéscsomag. A Mol Nyrt. és a projektre létrehozott MSzKSz Biztonsági Földgáztároló Zrt. képviselői tegnap mindenben megállapodtak Budapesten.

Aláírásra kész a stratégiai földgáztárló megvalósítására szóló teljes szerződéscsomag. A Mol Nyrt. és a projektre létrehozott MSzKSz Biztonsági Földgáztároló Zrt. képviselői tegnap mindenben megállapodtak Budapesten. A legalább 1,2 milliárd köbméter kapacitású tároló számára a szomszédban, az algyői olajmezőn, 1600-1800 méter mélységben jelölték ki a helyet. A több mint százmilliárd forint értékű beruházás a Szeged környéki, az olajiparhoz kötődő vállalkozásoknak adhat évekre munkát. A tárolónak legkésőbb 2010-ig el kell készülnie, s az MSzKSz-nek addig legalább 1,2 milliárd köbméter mobilgáz biztonsági készletezéséről kell gondoskodnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!