Szeged és környéke

2007.01.14. 15:19

Fantombenzinkutak Kiskundorozsmán

Kiskundorozsma területén két elhagyatott benzinkút is éktelenkedik. A nagybani piac közelében fekvő terület tulajdonosa az engedélyekre vár egy új csarnok felépítéséhez. A Széksósi úti fantomkút sorsa továbbra is rejtély.

Élelmiszerbolt lehet a romos kút helyén. Fotó: Schmidt AndreaKiskundorozsma területén két fantombenzinkutat is láthat az arra haladó: az egyik, a nagybani piac mellett, piros oszlopokkal árválkodó épületegyüttes, amely korábban üzemelt is, a másik Dorozsmát elhagyva, a Széksósi út oldalán áll évek óta be fejezetlenül. A helybeliek titokzatos tulajdonosokról, csencselésről, olajszőkítésről suttognak.

– Már évek óta ilyen romos állapotban van ez a benzinkút. Nagyon zavar bennünket egyrészt a látványa, másrészt az is, hogy nem tudnak valami hasznos dolgot a helyére építeni – panaszkodik egy idős néni, aki a nagybani piac környékén lakik. – A legjobban annak örülnénk, ha élelmiszerbolt lenne a benzinkút helyén, hiszen sok idős ember lakik a környéken, akiknek nagyon megkönnyítené az életét, ha nem kellene olyan sokat gyalogolni egy kiló kenyérért.

A benzinkút egyik jelenlegi tulajdonosa, Papp Zoltán elmondta: 2002-ben vették meg a területet az előző tulajdonostól. – A tervünk az, hogy a benzinkút helyére csarnokot építünk, amely ital-nagykereskedésként működne. Kiskereskedőknek is biztosítanánk benne üzlethelyiséget, így akár élelmiszereket is árusíthatnának.

Ez azonban még csak terv, hiszen a terület kereskedelmi, gazdasági szolgáltató övezetté nyilvánítása még várat magára. Horváthné Mézes Ágnes, a szegedi önkormányzat fejlesztési irodájának munkatársa elmondta, a nagybani piac melletti területről most készül a szabályozási terv, amely áprilisban kerül a közgyűlés elé.

A Széksósi út melletti elhagyatott benzinkút tulajdonosát nem sikerült megtalálnunk. A szomszédságában lakók csak mendemondákat tudnak a több mint tíz éve befejezetlen építményről. – Évekkel ezelőtt, amikor elkezdték az építkezést, sok tartálykamion járt erre, de mind üres volt. Nem tudom, mi folyhatott itt, de nem is szívesen beszélnék róla – meséli egy dorozsmai férfi. A felesége hozzáteszi: – Mi leginkább annak örülnénk, ha házhelyekre osztanák fel a területet, és beépítenék. Akkor nem kellene mindennap ezzel a csúnya szürke fantombenzinkúttal farkasszemet néznünk.

B. B. A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!