Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Fekete pont

Új sorozatunkban hetente két alkalommal mutatjuk meg a város és környéke szégyenfoltjait – Fekete pont címmel. Fotót készítünk mindenről, ami jártunkban-keltünkben bántja a szemünket, akár szemét, gaz, rossz helyen parkoló autó, akár omlófélben lévő fal.

Új sorozatunkban hetente két alkalommal mutatjuk meg a város és környéke szégyenfoltjait – Fekete pont címmel. Fotót készítünk mindenről, ami jártunkban-keltünkben bántja a szemünket, akár szemét, gaz, rossz helyen parkoló autó, akár omlófélben lévő fal. Ebek harmincadjára hagyott – bármi. A fekete pont azonban rögtön pirossá változik, mihelyt a szemetet elszállítják, a gazt lekaszálják, a falat megjavítják; akkor ugyanis ismét fotózunk a helyszínen, bizonyítva, hogy tiszták, rendszeretők, szabálytartók is tudunk lenni. Cél: annyi piros pont, mint fekete. Olvasóinktól is várunk tippeket, információkat telefonon (30/218-1111), e-mailben ([email protected]), levélben (6740 Szeged, Pf.: 153) vagy a www.feketepont.delmagyar.hu címen, a Délmagyarország Online fórumában.

Fotó: Gyenes Kálmán
Nem kell sokáig gondolkodni ahhoz, hogy az ember rájöjjön: a rongálók tetemes kárt okoznak Szegeden is. Most egy újabb, vandálok áldozatául esett utcai műtárgyat mutatunk be. A Petőfi Sándor sugárúton, a kisposta előtt dühöngték ki magukat erős emberek, s zúzták szét a pad léceit. A „rúgáspróba" következtében a látvány szívsajdító, kár az ülőalkalmatosságért, no meg azért a pénzért is, amit erőfitogtató honfitársaink miatt a felújításra kell majd költeni. A rongálóknak ezúttal nem virtuális fekete pontot, hanem egyest osztunk ki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!