Szeged és környéke

2007.01.07. 15:19

Friss levegő a Belvárosi moziban

Kocsis Ágnes rendező többszörösen díjazott filmjét, a Friss levegőt mutatják be hétfőn este fél 7-től a Belvárosi moziban.

Nyemcsok Éva

A vetítés után a közönségtalálkozón részt vesz a Bergman-díjra jelölt Kocsis Ágnes, Andrea Roberti társ-forgatókönyvíró, Pusztai Ferenc producer, és a főszerepet alakító szegedi Hegyi Izabella.

Az alkotás számtalan díjat nyert, tavaly megkapta a Filmszemle legjobb első film díját, a brüsszeli Európai Filmek Fesztiváljának fődíját, a Pécsi Nemzetközi Filmünnep fődíját, és Delhiben a legjobb rendezésért járó díjat. Az alkotást több mint harminc nemzetközi filmfesztivál hívta meg programjába, a Cannes-i közönség is láthatta a filmet.

A Friss levegő egy önmagát kereső, a divat csillogó világáról álmodozó kamaszlány története, aki szégyelli édesanyja foglalkozását: az asszony egy aluljáró nyilvános vécéjében dolgozik. A szegedi közönség a Belvárosi moziban január 17-éig tekintheti meg a filmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!