Szeged és környéke

2007.01.17. 15:19

Gyurcsány körúton

A pólusvárosok közül először Szegedre látogat a mai napon Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a városok fejlesztési elképzeléseinek megismerése miatt indította el országjáró körútját.

A pólusvárosok közül először Szegedre látogat a mai napon Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a városok fejlesztési elképzeléseinek megismerése miatt indította el országjáró körútját. Bajnai Gordon fejlesztési kormánybiztos kíséretében a város és az egyetem vezetőivel találkozik a városházán, majd az integrált klinikai tömb terveivel ismerkedik meg, utána a Szilánk cégcsoport telephelyére látogat el. Szeged két éve készíti elő azokat a programokat, amelyek a Nemzeti fejlesztési terv keretében megalapozhatják a város hosszú távú fejlődését.

Az uniós forrásokra a pályázatokat márciusban hagyják jóvá Brüsszelben – a városvezetés azt reméli, a részletesen előkészített szegedi programok elsőként nyerik el a támogatást. A kormány a brüsszeli jóváhagyás után áprilisban a pólusvárosok részére pályázatot ír ki. A miniszterelnök tavaly év végén közölte, e városok fejlesztésére a következő hét évben 600-700 milliárd forint áll rendelkezésre, évente 50-100 milliárd forintot kaphat egy-egy település.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!