Szeged és környéke

2007.01.04. 15:19

Hamarosan eldől az Anno sorsa

Támogatásból szépült meg, aztán egy tűzvészben kiégett, és azóta nem nyitott ki a 47-es melletti kishomoki Anno vendéglő. Az épületre lapunk legutóbbi írása nyomán jelentkezett vevő, de még nem sikerült megegyezni.

Bakos András

A tulajdonos szerint egy hónapon belül eldől, kié lesz az épület. Lehet, hogy egy banké. A helyieket is foglalkoztatja, ezután mi működik benne. Eddig gyümölcscsomagolónak, iskolának, étteremnek használták.

Lapunk december eleji cikkét olvasva újabb vevő kereste meg a 47-es út melletti Anno vendéglő pomázi tulajdonosait. A Köves házaspárról lapunk megírta, hogy gyakorlatilag vendéglátós tapasztalat nélkül, de szívvel-lélekkel vágtak neki az étterem-üzemeltetésnek. Az üzlet nem fordult hosszú távon nyereségesre, a másfél évvel ezelőtti tűz – amelynek során belül nagyon megégett az épület – csak rontott az amúgy is rossz helyzeten. A tulajdonosok helyreállították, de már nem volt érdemes újból beüzemelni. A házaspár tárgyalt vevőkkel, de a jelek szerint egyik érdeklődőnek sem volt komoly a szándéka. Mivel a család hitelt vett fel az üzlet beindításakor, az APEH és a bank is „képbe került". Köves Attila lapunk kérdésére most annyit mondott, nem jutottak sokkal előbbre, viszont még egy hónapig van módjuk a tárgyalásra. A hónap végén lejár a határidő, akkor mindenképp eldől, mi lesz az épület sorsa, ki lesz a vevő. Lehet, hogy a bank tulajdonába kerül. A ház egyébként a 20-as években gyümölcscsomagolónak épült, majd iskola működött itt. Később lett belőle étterem.

A környéken lakók nagyon kíváncsiak arra, mi lesz az épület sorsa. Saja Mária kishomoki külterületi koordinátor azt mondta, gondolkodtak azon, hogy egyesületük is megvehetné valahogy a jó helyen lévő házat. Itt, a 47-es útnak ezen a felén 140 családnak van kertje, tanyája. Most, miután kedvezően változtak az építés szabályai, várható, hogy még többen építenek majd a kishomoki portákon, a terület lassan igazi településsé válik, és szükség lesz egy közösségi helyre. Az itt lakók már több cél érdekében is összefogtak, és rendezvényeket szerveznek, az edénybemutatótól a gobelinkiállításig mindenfélét, ilyenkor Saja Máriáéknál találkoznak, átjárnak az új-kishomoki rendezvényházba, vagy a közeli polgárvédelmi bázison bérelnek helyiséget. Az Anno jóval közelebb lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!