Szeged és környéke

2007.01.07. 15:19

Ismerkedtünk a dráguló világgal

Januártól a közüzemi és közszolgáltatási számlákon kívül többet kell költenünk az élelmiszerekre is. Bevásárlókörútra indultunk – néhány decemberi blokkal a kezünkben –, hogy kiderüljön, ugyanazon napi fogyasztási cikkekért mennyivel kell mélyebbre nyúlni a zsebünkbe.

Néhány százalékkal általában emelkedett a tejtermékek ára is. Fotó: Segesvári CsabaA Károlyi utcai élelmiszerboltban kora délután is nagy volt a tolongás, az emberek többsége ismerkedett az új árakkal. Volt, aki meglátva a változásokat, pár megszokott dolgot vissza is pakolt a polcra.

Zöldséglevesünkhöz csak kockát kerestünk – a zöldségek árát meg se mertük nézni –, ami december óta 25 százalékkal, azaz ötven forinttal lett drágább.

Főzőtejszínt vettünk a másodiknak szánt csirkéhez, amiért 35 százalékkal fizettünk többet, mint tavaly év végén. A Camping sajt viszont akciós volt, és még nem is járt le, úgyhogy vettünk belőle – a decemberihez képest harminc forinttal olcsóbban. Egy jó szárnyas vacsorához remekül passzol a fehérbor, így gondolkoztunk egy üveg debrői hárslevelűn is, ami hetven forinttal kerül most többe, mint tavaly.

Drágulhat a szárnyas is

Bozóki Istvánné, az egyik Mars téri baromfihúsüzlet vezetője cáfolta a lábra kapott híreket, miszerint a szárnyashús ára drasztikusan emelkedett volna az év elejétől. Mint mondta, a termelők és a kis vágóhidak még nem jelezték a drágulást, szerinte erre leghamarabb februárban lehet számítani – amikor beszállítóik megkapják az első emelt díjas gázszámlákat. A sertéshúspiacon információink szerint egyelőre szintén nincs árváltozás.





Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!