Szeged és környéke

2007.01.04. 15:19

Kacsa a Templom Egér Kft.

Kész átverés – gondoltuk, amikor megláttuk a szegedi boltban talált szardíniás dobozt. Nyomoztunk, kiderült, hogy a forgalmazó neve és maga a cég is – kitalált. Értjük a viccet, csak nem szeretjük, ha az ennivalónkkal és csalással párosul.

Dombai Tünde

Az árulkodó konzervdoboz. A fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai is a tarjáni boltban kezdtek vizsgálódni Fotó: Karnok CsabaElső pillantásra viccesnek látszott a marokkói paradicsomos halkonzerv magyar címkéje, amelyet olvasónk vásárolt a Budapesti körút és a József Attila sugárút sarkán álló nonstop ABC-ben. Nem akartunk hinni a fülünknek, amikor az asszony felolvasta, amit a címkére nyomtattak: „Forgalmazó: Templom Egér Kft. Szeged, Híd alatt 62."

Fölhívtuk a címkén feltüntetett mobilszámot: létezik, csak nincs bekapcsolva. Mega-trédes, átcímkézős időkben azonban a jópofaságnak is van határa. Elmentünk hát a szardíniáért, szerencsére a blokkja is megvolt még. Utánanéztünk az aktuális cégjegyzékben, de nemhogy Szegeden, hanem az egész országban nem találtuk nyomát a „templom egerének".

A fogyasztóvédelmi felügyelőség segítségét kértük. A hatósági ellenőrök – akárcsak mi – elmentek a tarjáni boltba, onnan pedig a Vásárhelyi Pál úti FNX Diszkont Kft.-hez. Ez a cég szállította az ABC-nek a szardíniát. Megtudtuk, a Templom Egér nemcsak paradicsomos halat, hanem más konzerveket, szeszes italokat is vitt az FNX-nek. Az FNX Kft. tulajdonos-

Bács-Kiskunban nyomoz a hatóság

A Templom Egérrel kapcsolatban hozható szegedi vállalkozást már ellenőriztük, most a városföldi cég után vizsgálódik Bács megyei kirendeltségünk. Végig akarjuk követni, hol és hogyan került a Templom Egér címkéje az árura – közölte a Dél-Alföldi regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége. ügyvezetője elmondta, találkozott a Templom Egér képviselőjével, aki azonban a hivatalos papírokon nem ezt a fantázianevet használta az elmúlt egy évben, amióta beszállít.

A marokkói makrélafilé forgalmazójának meglepő neve és címe jól látszik a címkén Fotó: Karnok Csaba

A beszállító áruja ellen minőségi kifogás nem merült fel. Arról az FNX nem tehet, hogy ilyen nevű forgalmazót tüntetett fel a címkéin a beszállító. Egyébként nem csupán vitt hozzájuk árut, hanem vásárolt is tőlük. Fizetett egy darabig rendesen, az utóbbi hónapokban azonban fizetési problémák jelentkeztek, most is nagyobb összeggel tartozik – mondta az FNX Kft. tulajdonos-ügyvezetője, hozzátéve, hogy a számlákon a Comex International Magyarország Kft. szerepel.

Elindultunk ezen a szálon. A Comex International is szegedi cég. A nyilvános adatok szerint a Budapesti körút 4. szám alatt működteti a székhelyét 2006 márciusa óta a két tulajdonos: a kiszombori Tomaschik Csilla és a zsombói Sipos Brúnó – de csak elméletileg. Mert a raktárépületben csak a hűlt helyét találtuk a Templom Egérnek és a Comexnek is.

A másik cégnevet is ellenőriztük, amelyet a Templom Egér használt a számláin. Ez a bizonyos Pro-Food Premium Kft., amely a Kecskemét melletti Városföldön működik három éve. A cég tulajdonosai – minő véletlen – ugyancsak Tomaschik Csilla és Sipos Brúnó, a városföldi Dávid Mihály társaságában. A cégbírósági bejegyzés szerint a városföldi vállalkozás felszámolás alatt áll.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!