Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

Kárenyhítés elemi csapásokra

A Csongrád Megyei Szakigazgatási Hivatal felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy létezik egy jogszabály, amelynek segítségével az elemi csapások okozta károk, a kieső hozamok legalább részben megtérülhetnek. Ehhez azonban a termelők önkéntes részvételére és befizetésére is szükség van.

A befizetés mértéke szántó után 1000 forint hektáronként, szőlőnél és gyümölcsnél 3000 forint. A kormányzat a központi költségvetésből a termelői befizetéssel azonos nagyságú összeget ad az igénylőknek. A kárenyhítés mértéke azonban legfeljebb a hozamkiesés mértékével egyezhet meg.

Ahhoz, hogy a termelő részt vegyen ebben a rendszerben, legkésőbb január 29-éig szerződést kell kötnie a mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal.

Tasnádi Gábor, a megyei szakigazgatási hivatal főigazgatója arra kéri a termelőket, hogy a kárenyhítési rendszer megismerésével, illetve a nyomtatványos beszerzésével kapcsolatban keressék a helyi falugazdászt, vagy az MVH megyei kirendeltségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!