Szeged és környéke

2007.01.07. 15:19

Készülnek a 2007-es báli szezonra

A szilveszteri közel telt házas kihasználtság után január első hetében egyes helyeken jelentősen, másutt kisebb mértékben, de csökkent a szegedi szállodák szobafoglaltsága. Az induló báli szezon azonban újra fellendítheti a forgalmat.

Horváth Levente

Pótszilveszter zárt körben, a Forrásban. Fotó: Karnok CsabaSzeged impozáns hotelei szinte kivétel nélkül telt házzal köszöntötték az új évet. A szilveszteri programok sokakat csábítottak a városba és a helyiek is szívesen töltötték az esztendő utolsó napját szállodákban, ahol nagyobb társasággal ünnepelhettek. Január első napjaiban több hotelben is visszaesett a forgalom, de a kezdődő báli szezon ismét lendületet adhat.

A Novotel Hotel rendezvény értékesítője, Várkonyi Anna elmondta, hogy az elmúlt év végén nyolcvan-, január első hetében azonban csak ötvenszázalékos volt a szobáik kihasználtsága. – A szilveszteri rendezvényünk telt házzal, 171 fővel zajlott. A flamenco- és hastáncbemutató, a hegedűtrió, a bűvészmutatványok és a különleges menü remek hangulattal párosult. 19-én, a dolgozóink a párjukkal együtt, mintegy nyolcvanan pótszilvesztereznek. Az első nagyobb rendezvényünk az idén márciusban a Szegedért Alapítvány díjátadó gálaműsora lesz.

A Forrás Hotel mind a 177 szobája foglalt volt a tavalyi esztendő utolsó három napján. A vendégek a wellness programok és a rekreációs fürdőzési lehetőség mellett szilveszter éjszaka is remekül szórakozhattak. – Január amolyan gyengélkedő hónap a számunkra, de azért a 30-40 százalékos kihasználtság miatt sem panaszkodhatunk. Ilyenkor a céges tréningekre érkezők, és a három-négy napig maradó wellness turisták a leggyakoribb vendégeink – árulta el a Forrás igazgatója, Maklári Lászlóné. Az újszegedi hotel nagytermében a hét végén százötvenen pótszilvesztereztek, míg pénteken a báli szezon is megkezdődik az erdészeti szakközépiskola négyszáz fős rendezvényével. A Forrás a nagy nyitó báljával, a Rotary-esttel, 13-án várja a vendégeit. Ezt követően az újságírók, a közgazdászok, a bankárok és a mérnökök is báloznak majd a szállodában.

Turisták szegedi hétvégéje

Hogyan szórakozhattak az elmúlt hét végén a Szegeden megszálló turisták? Szombaton reggel sétálhattak egyet a füvészkertben, délután megehettek egy halászlét egy csárdában, a kisszínházban megnézhették a Szegedi Kortárs Balett Homo Ludens című előadását és este még bulizhattak is egyet a Sing-Singben. Másnap a délelőtti alvás és a délutáni kávé után, a vásárlást és sétálgatást kipihenve, végigizgulhatták a Fűrész című amerikai horror filmet a plázában.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!