Szeged és környéke

2007.01.02. 15:19

Két szúrást kapott az őr

Javult az állapota annak a biztonsági őrnek, akit szilveszterkor szúrt hasba a Kárász utcán egy férfi. A támadó még mindig az intenzív osztályon fekszik, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az állítólag már emberölés miatt is elítélt férfi azért esett neki a kidobónak, mert az nem engedte be egy zártkörű buliba.

Breki, a megszúrt biztonsági őr reméli, hogy a hét végére már hazamehet. Fotó: Segesvári CsabaA Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap kezdeményezte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint szilveszter éjjel leszúrta a Kárász utcai Enter Klub biztonsági őrét.

Mint lapunkban megírtuk, a sértett és a gyanúsított is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A megkéselt biztonsági őrnek – akit az éjszakában „Brekiként" ismernek – ugyanis még volt annyi ereje, hogy védekezésként kiüsse támadóját. Tegnapra a megműtött sértett állapota sokat javult, így az új klinika intenzív osztályáról átszállították a traumatológiára, ahol a rendőrök kihallgatták.

B. Z.-t, azaz Brekit betegágyánál látogattuk meg. A fiatal, erős testalkatú férfi elmondta, hogy támadója kétszer szúrta gyomorba, nagyjából tíz centi széles sebeket ejtve rajta. Súlyos sérülései ellenére mindvégig eszméleténél volt. Mint mondta, a támadással gyanúsított R. J.-t jól ismerte, nem voltak ellenséges viszonyban. A többszörösen büntetett R. J. állítólag azért rontott neki, mert nem engedte be a klubban tartott zártkörű rendezvényre. A támadónál a tőrön kívül egy hentesbárd is volt – ennek használatára azonban már nem volt módja, mert a biztonsági őr leütötte. A küzdősportban is jártas Breki azt mondta, valószínűleg azért érte felkészületlenül a támadás, mert az udvaron sötét volt, így nem látta a felé tartó pengét.

Úgy vélte, állapota gyorsan javul, így talán hét végére már haza is engedhetik. Ezt nem erősítették meg a traumatológián, ahol – a sérülttől kapott felhatalmazás nélkül – semmit sem árultak el állapotáról.

A tegnap még mindig az intenzív osztályon fekvő gyanúsítottról hivatalos klinikai forrásból szintén nem kaptunk információkat. Úgy tudjuk azonban, a 43 éves férfi állapota stabil, jelenleg lélegeztető gépen tartják, rendőrök őrzik.


Mindig kést hord magánál

Úgy értesültünk, a szegedi éjszakában és a rendőrök előtt „Törpeként" ismert R. J. nemrégiben szabadult a börtönből, ahol legutóbb két évet töltött késelés miatt. A fegyintézetből való távozása után állítólag azt hangoztatta: keres egy biztonsági őrt, akit leszúrhat. Információink szerint a hosszú bűnlajstrommal rendelkező férfi emberölésért is ült már, a kiszabott nyolc év helyett azonban csak hatot töltött le – a maradékot „jó magaviselete miatt" elengedték. Egy másik szegedi vendéglátóhelyen állítólag egy machetével – azaz bozótvágó késsel – rontott neki a biztonsági őrnek, aki csak szerencséjének és egy maga elé tartott széknek köszönheti életét. A rendkívül agresszívnek, „piásnak és balhésnak" ismert férfi – forrásaink szerint – mindig kést hord magánál, szilveszterkor azonban fegyverarzenálját egy bárddal is kiegészítette – amit szerencsére már nem tudott használni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!