Szeged és környéke

2007.01.18. 15:19

Kiraboltak két üzletet Szegeden

Nem sokkal zárás előtt, szerda este egy ismeretlen férfi kirabolta Szegeden a Zárda utcai Inmedio hírlapüzletet. A támadó egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében a bevétel átadására szólította fel a megrémült dolgozókat. Tegnap este az Attila utcai élelmiszerboltot rabolták ki.

Rablás miatt zárva... Fotó: Segesvári CsabaEgy Zárda utcai hírlapüzlethez riasztották szerdán este a rendőrséget. A boltban tartózkodó két személy elmondása szerint egy sapkát viselő, arcát sállal eltakaró férfi – kezében egy fegyvernek látszó tárggyal – lépett be zárás előtt az üzletbe, és a bevétel átadására szólította fel a sértetteket. A pénz megszerzése után arra kényszerítette őket, hogy az eladótér mögötti helyiségbe menjenek. A rabló ezután elmenekült a helyszínről.

A Zárda utcai újságos tegnap nem nyitott ki. A hírlapüzlet ajtajára kiragasztott cédulán „Elnézést kérünk, leltár miatt zárva. Nyitás január 19-én" felirat volt olvasható. Az üzletben tegnap egy nőt láttunk, néhány újsággal a kezében. Kopogtatásunkra kijött, de mondta: semmit sem mondhat a rablásról, és egyébként is, a rablás idején nem ő dolgozott a pavilonban. Ekkor egy idősebb nő rontott elő, becsukta orrunk előtt az ajtót, elfordította a kulcsot, és az üvegen keresztül már csak a szájáról tudtuk leolvasni: „Viszontlátásra!" A két nő ezután láthatóan folytatta az újságok számbavételét.

Kirabolták az Attila utcai üzletet

Kirabolták tegnap Szegeden, az Attila utcai kis élelmiszerboltot. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 25 év körüli, 175 centiméter magas, sötét, kapucnis kabátot viselő férfi lépett be a boltba este fél hat körül. A férfi piszkos fehér kendővel, sállal takarta el az arcát, és fegyvernek látszó tárggyal a pénzt követelte az eladónőtől. Miután megkapta a pénzt, gyalogosan távozott a Bartók tér felé. A rendőrség kéri szemtanúk jelentkezését a 107-es vagy a 112-es telefonszámon.

A M. Toronykőy Mártától, a CSMRFK sajtóreferensétől megtudtuk: a rablással gyanúsított ismeretlen 25–30 év körüli, 170-180 cm magas, átlagos testalkatú személy. A bűncselekmény elkövetésekor sötét dzsekit viselt. Fején sild nélküli sapka volt, arcát sállal takarta el. A rendőrség az elrabolt pénzösszeg nagyságáról nem adhatott információt, viszont azt kéri: aki a bűncselekménnyel vagy az elkövető kilétével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon vagy hívja a bűnügyi osztály 06/62- 562-400-as telefonszámának 13-46-os mellékét, a rendőrség a 107-es, 112-es segélyhívóit, illetve a Telefontanú 06/80-555-111-es vonalát. A nyomravezető 200 ezer forint jutalomban részesül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!