Szeged és környéke

2007.01.17. 15:19

Másodszor is kés alá feküdt

November után ismét műtőasztalra került Bakos Dávid, a Pick Szeged kézilabdása. A válogatott átlövő az új klinika traumatológiai osztályán – a beavatkozás eredményeként – az elszakadt helyett új keresztszalagot kapott.

Süli József

Fotó: Karnok CsabaBakos Dávid számára nem volt váratlan, hogy tegnap ismét fel kellett feküdnie az új klinika traumatológiai osztályának műtőasztalára. Varga Endre docens ugyanis november végén csak a játékos Veszprém elleni mérkőzésen megsérült jobb térdének porcát hozta rendbe. Akkor a műtétet végrehajtó orvos azt is megállapította, amennyiben rendbe jön az egyik sérülése, akkor keresztszalagpótlást kell végrehajtani.

– Ez pedig most megtörtént – mondta a Pick Szeged kézilabdása, aki azt is elismerte, hogy ez a műtét sokkal komolyabb és fájdalmasabb volt, mint a novemberi. – Fájdalomcsillapítót is kértem, mert annyira kellemetlen volt. De azt mondják, hogy egy ilyen komoly beavatkozásnál ez teljesen természetes. Egyébként nem idegen szalagot kaptam, hanem a térdemből szedtek ki egyet, ezt azonban csak vágással tudták megtenni. A beültetést viszont már artroszkópos eljárással végezték el.

Varga Endre azt mondta, hogy a kézilabdás, amennyiben semmiféle komplikáció nem lép fel, úgy a hét végét már otthon töltheti. A jövő héten pedig már bejárhat a klinikára a gyógytornász foglalkozásokra. Bakos Dávidot, mint ahogyan az már megszokottá vált sportolói berkekben, Thékesné Cinike vette máris kezelésbe:

– A műtét után nem sokkal Cinikétől megkaptam a lábmozgató gépet, amelyet egyelőre csak 30 fokos szögbe állított be, de ez majd fokozatosan emelkedni fog a későbbiekben. Csak nem szabad siettetni. Ezt jól tudom, mégis megsértettem ezt az elvet, mert fel akartam kelni, de hirtelen visszazuhantam az ágyra.

A gyakorlat szerint egy ilyen műtét után a gyógyulás hónapokat vesz igénybe. Így szinte egészen biztosan kijelenthetjük, hogy Bakos Dávidra ebben a bajnokságban már nem számíthat Zoran Kurtes edző. Mindössze annyi történhet, hogy a jobb átlövő április környékén már bekapcsolódhat az edzésekbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!