Szeged és környéke

2007.01.17. 15:19

Otthon majd megérik

Nagy az árverseny, ahogyan olvasóink is nap mint nap szembesülnek ezzel, szegedi „banánkommandónk" is ezt tapasztalta a szúrópróbaszerűen kiválasztott üzletekben. Most a legolcsóbb banánt kínáló boltnak járó aranyérmet a Körút ABC kapja, itt 289 forintért vásárolhatnak belőle.

Nyemcsok Éva

Banánt eszel? Télen? – kérdezte csodálkozva jó húsz évvel ezelőtt szomszédunk nagymamája. A kérdés természetes volt, hiszen a szocializmusban felnőtt nemzedék számára az áhított déligyümölcs igazi luxusnak számított – sokáig nyáron is. Mára viszont változott a világ, a déligyümölcs szezonja folyamatos, januártól decemberig válogathatunk az üzletekben a dél-amerikai országok szállítmányaiból. Nagy az árverseny, ahogyan olvasóink is nap mint nap szembesülnek ezzel, szegedi „banánkommandónk" is ezt tapasztalta a szúrópróbaszerűen kiválasztott üzletekben.

Most a legolcsóbb banánt kínáló boltnak járó aranyérmet a Körút ABC kapja, itt 289 forintért vásárolhatnak belőle. A Zentai utcai vegyesbolt 320 forinttal került a dobogó második fokára, a bronzérmes Újvidéki utcai zöldség-gyümölcs üzlet pedig csupán 8 forinttal szorult a harmadik helyre. Az első és a tizedik helyezett között egyébként száztíz forint különbség van. A minőséggel szinte mindenütt elégedettek voltunk, csak egy olyan bolt volt, ahol zöld banán hevert a polcokon. De mivel hibátlan volt az áru, sokan vásároltak belőle, mondván: otthon majd megérik. Egy másik boltban nem tudtunk ellenállni, boldogan majszoltuk a kolumbiai déligyümölcs édes húsát. Egyesek persze az equadorira esküsznek, mi azonban nem tudtunk különbséget tenni. Finom volt mindkettő!

1. Körút ABC (Szeged, Bécsi krt. 37-39.) 289 Ft
2. B&B Vegyesbolt (Szeged, Zentai utca 22.) 320 Ft
3. Zöldség-gyümölcs üzlet (Szeged, Újvidéki u. 1.) 328 Ft
...
10. L&M ABC (Szeged, Victor H. utca 2.) 399 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!