Szeged és környéke

2007.01.02. 15:19

Strauss-gálakoncert Szegeden

Molnár László zeneigazgató vezényletével A kék Duna hangjai címmel ma és holnap este 7 órától Strauss-gálakoncertetnak a szegedi nagyszínházban.

A hagyományos bécsi stílusú újévi koncert után ma és holnap este újabb gálahangversenyeket rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban. Molnár László zeneigazgató – akit a bécsi operett egyik legjobb magyar specialistájának tartanak – a teátrum zenekarával hosszú éveken át mindig Németországban kezdte az esztendőt, hatalmas sikert aratva Strauss-gálakoncertekkel vendégszerepeltek. Most ugyan nem utaznak, de A kék Duna hangjai címmel Toronykőy Attila rendezésében összeállítottak egy reprezentatív Strauss-gálát, amelyben többek között A cigánybáró, A denevér, az Egy éj Velencében és a Pázmány lovag című Strauss-operettek legnépszerűbb slágerei mellett többek között a Terefere-polka és a Kék Duna-keringő is felcsendül. Közreműködik a színház zenekara, tánckara és énekkara, valamint a szólisták: Kóbor Tamás, Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Bátki Fazekas Zoltán és Papdi Erika. A gálaestre a színház jegyirodájában 1500-3000 forintért korlátozott számban még válthatók jegyek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!