Szeged és környéke

2007.01.03. 15:19

Szaktanácsadás helyben

Új szervezeti keretek között működik január 1-jétől a Nemzeti vidékfejlesztési tervhez (NVT) kapcsolódó szaktanácsadás.

Új szervezeti keretek között működik január 1-jétől a Nemzeti vidékfejlesztési tervhez (NVT) kapcsolódó szaktanácsadás. Az átalakítás közvetlen célja olyan egységes szolgáltató rendszer kialakítása és működtetése, amely egyrészt biztosítja a mezőgazdasági termelők igényeinek megfelelő, könnyen elérhető és magas színvonalú szolgáltatást, másrészt megfelel az uniós rendelet előírásainak – közölte Fejes Ernő NVT-tanácsadó.

Pályázatok útján nyilvántartásba vették a Területi Szaktanácsadási Központokat (TSZK). Ezek olyan, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban nyilvántartott szervezetek, amelyek a mezőgazdasági termelők megrendelésére, a velük kötött megállapodás alapján tanácsadást végeznek közvetlenül a TSZK székhelyén vagy a területi szolgáltatási végpontokon. Szolgáltatási végpont a szaktanácsadók bevonásával önállóan, vagy a TSZK más szervezeti egységével közösen biztosítja a támogatásra jogosultak igényeinek megfelelő szolgáltatást, de sem szerződéskötési, sem számlakibocsátó jogosultsággal nem rendelkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!