Szeged és környéke

2007.01.14. 15:19

Szezonnyitó Rotary-bál

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club rendezvényével kezdődött meg az idei báli szezon szombaton Szegeden.

Nyemcsok Éva

Fotó: Segesvári CsabaA Szent-Györgyi Albert Rotary Club rendezvényével kezdődött meg az idei báli szezon szombaton Szegeden. A nagyszabású jótékonysági estélyen 380-an vendégeskedtek a Forrás Szállóban – a gazdasági, tudományos élet jeles képviselői, cégvezetők, egyházi személyiségek, sportvezetők, egyetemi oktatók, orvosok, jogászok.

A Rotary-bált Lakatos Jenő soros elnök nyitotta meg. Mint mondta, a Rotary szellemiségéhez – mely szerint a tagok nem érvényesülni, hanem szolgálni szeretnének – idén is méltó a klub, hiszen most is rászorulóknak tudnak segítséget nyújtani, méghozzá a tavalyi bál bevételéből. Ez alkalommal a szegedi Tabán Általános Iskola kétmillió forintot kapott az intézmény akadálymentesítésére. A szegedi gyermek-szívsebészeti centrum 780 ezer forintot kapott egy, a csecsemő- és gyermekszívműtéteknél nélkülözhetetlen műszer megvásárlására, ez az összeg az első havi lízingdíjat fedezi. Egymillió forinttal támogatták a csángó iskola magyar nyelvű oktatását.

Horgas Eszter fuvolaművész volt a bál vendégeA Rotary Club bálján részt vett többek között Szabó Gábor rektor, a rendezvény egyik védnöke, Szentgyörgyi Pál alpolgármester, Szeri István, Dervarics Attila, Kővári Árpád, valamint Bogáts Gábor szívsebész, Markovits Zsolt főrabbi. A vendégsereget Horgas Eszter fuvolaművész szórakoztatta csodálatos muzsikájával.

A több tucat féle ételt Bálint Ferenc világbajnok mesterszakács prezentálta. A vendégek előételként szarvasgombás libamájterrint, tatárbifszteket kóstolhattak, ezt követte a borleves és a szarvasraguleves, majd nyolc főételből választhattak, mint például a szarvasgomba vargányával, egészben sült kacsa és malac.
Természetesen nem maradhatott el a sajt- és gyümölcstál és a tortasziget sem.

A Rotary Club tagjainak báli mulatsága hajnalig tartott.

Domonkos András (Lombard) és Németh István (IKV) is feleségével táncolt

Szeri István (Tisza Volán) és párja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!