Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

Természetfilmek fesztiválja

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Csizmazia György országos természetfilm-fesztivált Pusztaszeren augusztus 10-e és 12-e között.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Csizmazia György országos természetfilm-fesztivált Pusztaszeren augusztus 10-e és 12-e között. A 2000-ben elhunyt neves szegedi ornitológus, természetvédő és tanár nevét viselő filmes seregszemlére július 2-áig várják az ingyenes nevezéseket. A fesztivál népszerűségét jelzi, hogy míg az elsőre csak ötven, addig a tavalyira már hetven alkotást jelöltek. A szervezők idén abban bíznak: a pályázatok száma megközelíti a százat. Az alkotók a növények és állatok élete, a világ tájai, a vadászkultúra, az életmód és környezetvédelem illetve etüdök kategóriában indulhatnak.

A háromnapos nyári filmfesztiválon egy fődíjat és kategóriánként egy-egy amatőr illetve professzionális alkotói díjat osztanak ki, összesen egymillió forint értékben. Ez az összeg a tavalyi és azelőtti évben kiosztott díjak duplája, amivel a természetfilm-forgatást szeretnék ösztönözni a szervezők. A részletes pályázati kiírásról és versenyszabályzatról a www.pusztaszer.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!