Szeged és környéke

2007.01.01. 15:19

Több kocsit törnek fel

Az elmúlt napokban Szegeden és a környező településeken több százezer forint kárt okoztak a gépkocsifeltörők. A tettesek pénzt, iratokat, mobiltelefonokat, laptopot, sportfelszerelést zsákmányoltak.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a karácsonyi ünnepek környékén az átlagosnál is több gépkocsifeltörést jelentettek be a rendőrségen. A tetteseknek általában nem volt nehéz dolguk, hiszen az érintett autók tulajdonosai jól látható helyen, az üléseken hagyták értékeiket, ráadásul néhányan még a jármű ablakát vagy ajtaját is nyitva hagyták.

A rendőrségi szóvivő szerint a gépkocsifeltörések jelentős része kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna. Példaként elmondta, hogy Szegeden egy Derce utcában parkoló autó hátsó üléséről sporttáskát, két mobiltelefont és iratokat emeltek el, az Algyői úton nyitva hagyott gépkocsiból pénztárcákat, Kiskundorozsmán pedig laptopot zsákmányoltak a tettesek. Sándorfalván két járművet is ugyanazzal a módszerrel törtek fel, bezúzták az ablaküveget, az egyikből kézitáskát, a másikból sporttáskát emeltek ki. Két diplomatatáskát még a fentieknél is könnyebben szereztek meg a tolvajok, ugyanis tulajdonosaik az autó tetején hagyták, elindultak, a táskák pedig pénzzel, iratokkal és egyéb értékekkel együtt lepottyantak és nyomuk veszett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!